Jong horecapersoneel drinkt 'zorgwekkend veel

Jong horecapersoneel drinkt 'zorgwekkend veel

Horecamedewerkers jonger dan 30 jaar lopen een grote risico om alcoholist te worden. Vooral jonge vrouwen vormen een risicodoelgroep, zo blijkt uit Zweeds onderzoek. 'Liefst 82 procent van hen drinkt te veel alcohol.

Jong horecapersoneel heeft een grotere kans om alcoholist te worden, zo schrijft NU.nl op basis van een Zweeds onderzoek waarvan de resultaten eerder deze week verschenen in het vakblad Scandinavian Journal of Public Health.

De onderzoekers ondervroegen ruim duizend inwoners van Zweden tussen de 18 en 59 jaar. Daarvan werkten 579 mensen in de horeca, 434 deelnemers hadden een andere baan, aldus NU.nl.

Vooral de werknemers in de horeca bleken flink in te nemen, met name als ze onder de dertig waren. Volgens de resultaten drinkt 63 procent van het personeel in bars, restaurants en hotels ‘zorgwekkend veel’.

De verschillen tussen jonge mannen en jonge vrouwen zijn opvallend. Van de laatste groep drinkt 82 procent te veel alcohol, bij jonge mannen ligt dat percentage op 72 procent.


Wat is het alcoholbeleid voor personeel in uw bedrijf? Hoe groot is het probleem en wat is in uw bedrijf toegestaan? Discussieer in onze LinkedIn-groep mee over dit onderwerp.