Masselink: 'gasten opvangen en beveiliging opvoeren

Masselink: 'gasten opvangen en beveiliging opvoeren

De Nederlandse hotelmanager Coen Masselink van het Shangri-La Hotel in Jakarta wordt momenteel overspoeld met kameraanvragen. Op dit moment worden in zijn hotel gasten van de door bomaanslagen getroffen hotels Marriott en Ritz Carlton opgevangen.

‘We hebben direct veertig kamers ingezet om de eerste gasten op te vangen. Ze worden met bussen naar ons hotel vervoerd, veelal zonder bagage. Er komen aanvragen binnen voor wel tweehonderd kamers’, aldus Coen Masselink in een eerste reactie over de situatie in Jakarta tegenover MissetHoreca.nl.

Het Shangri-La Hotel ligt niet in de directe omgeving van het Marriott en Ritz Carlton. Toch heeft Masselink direct maatregelen genomen. ‘De beveiliging, die al zeer streng was, is verdubbeld. We hebben vandaag direct eten en drinken ingeslagen voor duizend gasten voor zeven dagen lang. Dit is een van de vele scenario’s die we klaar hebben liggen voor dit soort situatie’.

Masselink denkt dat zijn hotel niet snel doelwit is van aanslagen. ‘Wij zijn een Aziatische keten. De dreigingen en aanslagen zijn veelal gericht op Amerikaanse hotels. We hebben een andere positie en worden gezien als veilige locatie’.

Naast de opvang van veel gasten moet het Shangri-La Hotel mogelijk ook onderdak bieden aan de voetballers van Manchester United. ‘Manchester United speelt hier een wedstrijd en zou overnachten in het Ritz Carlton. Momenteel wordt gekeken of ze in ons hotel kunnen worden ondergebracht.’

Masselink stelt dat er geen Nederlandse hotelmanagers werken in het Marriott en Ritz Carlton op dit moment. Wel werkte tot voor kort een Nederlandse marketingmanager voor het Marriott.