Merlet bezit meest talentvolle sommelier

Merlet bezit meest talentvolle sommelier

Sietse van Zanten van restaurant Merlet in het Noord-Hollandse Schoorl is uitgeroepen tot Talentvol Sommelier van het Jaar. Dat gebeurde tijdens de Nacht van de GaultMillau in Breukelen, waarbij de restaurantgids van GaultMillau werd gelanceerd.

De hoofdrolspeler, Sietse van Zanten (23), was zelf niet aanwezig om de award in ontvangst te nemen. Volgens de inspecteurs is Van Zanten een gepassioneerde sommelier, werkt hij met veel vreugde en is het een vakman die echt nadenkt over de wijnen die hij kiest.

Leerlingstelsel als opstap

Van Zanten startte als 16-jarige zijn horecacarrière bij Van der Valk. Via de horecaopleiding van het ROC Horizon College in Heerhugowaard kwam hij vanaf zijn achttiende in het leerlingstelsel. Zo belandde hij bij Merlet, waar hij zich opwerkte tot wijnkenner. Van Zanten is hoofdveranderlijk over de wijnkaart van Merlet, dat in de nieuwe GaultMillau vijftien punten heeft.

Let op: extra nieuwsbrieven

November gidsenmaand. De internetredactie van Misset Horeca brengt de komende maand alle nieuwtjes over de culinaire gidsen op onze site en in onze nieuwsbrieven. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Schrijf u nu in.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.