Kaatje start winkel met topproducten

Kaatje start winkel met topproducten

Het befaamde restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl start binnenkort een winkel. Daarmee gaat de Michelinzaak collega's topzaak De Librije achterna. Dat laten de eigenaren Harald Hovenkamp en Peter Postma exclusief weten aan Zibb.nl/horeca.

Met de winkel wil Kaatje inwoners, gasten en toeristen van het pittoreske Blokzijl bedienen. ‘We denken aan de inmiddels beroemde Kaatje Olijven, eigen jus de veau, maar ook producten uit onze keuken en verschillende wijnen en likeuren’, aldus Harald Hovenkamp, die de winkel over enkele weken wil openen. Het restaurant beschikt op www.kaatje.nl al over een webshop.

De winkel van Kaatje komt naast het met één Michelinster bekroonde restaurant. In het pand was vroeger een delicatessenshop van de familie Klinkert gevestigd. Het pand wordt compleet opnieuw ingericht en houdt daarbij de authentieke uitstraling van lang geleden.

‘We liepen al enkele maanden rond met het idee om een winkel te openen om onze producten te verkopen. Nu hebben we de mogelijkheid om in het naast gelegen pand alle producten onder te brengen en het zo eenvoudiger te maken voor iedereen om de producten af te halen’, aldus Peter Postma.

Kaatje gaat met de opening van een winkel vol delicatessen het Zwolse paar Thérèse en Jonnie Boer achterna. Die openden vorig jaar in september hun Librije winkel en meldden onlangs dat de zaak erg goed loopt. Daarmee lijkt het verkopen van delicatessen en specialiteiten steeds populairder te worden onder de toprestaurants in ons land.