't Nonnetje haalt Van der Kroft

't Nonnetje haalt Van der Kroft

Michel van der Kroft is de nieuwe chef-kok van restaurant 't Nonnetje in Harderwijk. De topkok vertrok begin deze maand bij De Kerstentuin in Amsterdam. Bij de Harderwijkse sterzaak volgt hij Omar Dahak op.

Dat meldt de nieuwsbrief van Lekker. Van der Kroft gaat per 1 oktober aan de slag bij ’t Nonnetje. De huidige chef-kok van ’t Nonnetje, Omar Dahak, vertrekt uit Harderwijk om zijn kookcarrière elders voort te zetten.

‘Het is snel gegaan’, meldt Van der Kroft. ‘Mijn nieuwe baas Robert-Jan Nijland las op MissetHoreca.nl en in De Telegraaf over mijn vertrek. Hij belde mij direct. Ik ben naar Harderwijk gereden, heb er heerlijk gegeten en gepraat. Het voelde meteen goed.’

Van der Kroft vervolgt: ‘Vooral de kleinschaligheid sprak me aan. In een hotel ben je betrokken bij allerlei zaken zoals roomservice en keukenmanagement en moet je je aandacht verdelen. Ik wil excelleren op het bord. Mijn hart ligt aan de kachel. Bij ’t Nonnetje kan ik mijn eigen stijl koken: zuiver, creatief en met respect voor het product’.

Van der Kroft gaf bij het naar brengen van het nieuws over zijn vertrek bij De Kersentuin te kennen dat hij klaar was. ‘Het nieuwe concept staat en dat is voor mij een signaal om een nieuwe uitdaging te zoeken’, stelde Van der Kroft doelend op een culinaire koerswijziging bij De Kersentuin. Zijn opvolger bij De Kerstentuin komt uit eigen keuken; souschef Marcel de Leeuw.