Texeler horeca mist genieter Wolkers

Texeler horeca mist genieter Wolkers

De vrijdag overleden schrijver en beeldend kunstenaar Jan Wolkers was naast ambassadeur en ereburger van Texel een graag geziene gast in de eilandse horeca. Stamcafé In den Grooten Slock en restaurant Het Vierspan zullen hun meest bekende stamgast moeten missen.

Ondanks zijn liefde voor dieren -Wolkers was zelfs lijstduwer voor de Partij van de Dieren- waren zijn favoriete gerechten kreeft en ganzenlever.

Wolkers was geregeld te vinden in restaurant Het Vierspan, schrijft De Volkskrant. Vaste prik was een dinertje met zijn verjaardag.

Eigenaar Eric Pekel zegt dat hij samen met Wolkers elk jaar kerstinkopen deed in Amsterdam. ‘Altijd kocht hij zwarte wintertruffel en ganzenlever, en dan gaf hij de helft aan ons.’

Witbiertje

In den Grooten Slock, net als Het Vierspan gelegen in Den Burg, zag men hem al jaren niet meer, toch beschouwden ze hem als stamgast. Voorheen zat hij regelmatig in een hoekje van de serre achter een getapt witbiertje als zijn vrouw boodschappen deed.

Naast kunstenaar was Wolkers ook natuurliefhebber én -kenner. Op vertederende manier liet hij in een tiendelige tv-serie zien wat er allemaal in de achtertuin van zijn Texelse villa groeide en leefde. Ook al was de persiflage van Koefnoens Paul Groot beter dan het origineel.