Nederlander wil gezond tussen de sneetjes

Nederlander wil gezond tussen de sneetjes

We eten 'm altijd met kaas en sla, snijden 'm schuin door, en tweeverdieners doen er een uitje op'. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek naar de sandwichcultuur in Nederland.

Calvé deed onderzoek naar het wel en wee van de sandwich in ons land, en noteerde als belangrijkste uitkomsten dat er altijd kaas en sla op gaat, dat vrouwen er meestal een taartje van maken, we hem altijd diagonaal doorsnijden, en dat tweeverdieners er vaak een uitje op doen.

In navolging van ‘erkende sandwichlanden’ als Amerika en Engeland, waar je struikelt over de sandwichketens, is de sandwichcultuur in Nederland in opkomst, meent Calvé.

Witbrood en mayo

De Club Sandwich is de meest bekende, samen met de tosti. Volgens ruim driekwart van de ondervraagden moet je een sandwich maken met witbrood en ruim de helft gebruikt ook altijd mayonaise.

Vooral dat laatste klinkt Calvé als muziek in de oren, omdat ze het onderzoek deden ter introductie van hun nieuwe extra light mayonaise.

Voor die introductie hebben ze de hulp ingeroepen van drie sterrenkoks. Jerry Bastiaan, tot voor kort van Karel V (M*L53GM15), Sergio Herman van Oud Sluis (M***L1GM19,5) en Erik van Loo van Parkheuvel (M*L18GM17) ontwikkelden alledrie een exclusief sandwichrecept voor Calvé.