Karpendonkse Hoeve pakt Riesling Challenge

Karpendonkse Hoeve pakt Riesling Challenge

De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven heeft op de European Fine Food Fair (EFFF) in Maastricht de wijn-spijs wedstrijd Riesling Challenge gewonnen.

Chef-kok Thijs Berkers en sommelier Ralph Kappé versloegen in de finale de teams van La Promenade uit Baarn (tweede), ’t Nonnetje in Harderwijk, De Wanne in Ootmarsum en Wolfslaar in Breda. De drie laatsten deelden ex aequo de derde plek.

De vijf finalisten waren geselecteerd uit ruim dertig inzendingen voor de wedstrijd, die werd georganiseerd door het Informatiebureau voor Duitse Wijn in samenwerking met Perswijn.

De opdracht was om een hoofdgerecht te maken met kalfsvlees, dat in harmonie was met een Duitse Riesling. Berkers en Kappé kozen voor een kalfstartaar met gemarineerde rettich en piccalilly. De begeleidende wijn was een 2006 Riesling Schieferterassen van Heymann-Löwenstein.

De jury was pittig in haar commentaar over het algemene niveau. ‘Durf meer zout te gebruiken’, was het advies aan alle chefs, die wel een hart onder de riem werd gestoken, want ‘Riesling is een lastige druif om mee te combineren.’

De Karpendonkse Hoeve mag nu met het hele team naar Duitsland voor een gastronomisch weekend, La Promenade krijgt een wijnklimaatkast en de overige finalisten krijgen een pakket Duitse Rieslings.

Meer berichten van de EFFF: