Sjako Minderhout maakt beste asperge amuse

Sjako Minderhout maakt beste asperge amuse

Sjako Minderhout, chef-kok van het Hampshire Badhotel Domburg, maakt de beste asperge amuse van heel Nederland. De winnaars van vorig jaar Gijs Pijnenburg en Denny van der Reijnst van Badhotel Renesse werd dit jaar derde. Zilver was er voor Merel Thomassen van Bistro Sharlot uit Ulvenhout.

Winnaar Sjako Minderhout van het Badhotel maakte een mozaïek van asperges en waterkers met een tartaar van langoustines, gerold in aspergelinten en overgoten met een koude hollandaisesaus.

Sharlot maakte een amuse van Ulvenhoutse asperges, Oosterscheldekreeft en inktvis, pesto van raapstelen met kaas uit Gilze en citroen-kappertjesdressing. De vleesamuse bestond tevens uit de Ulvenhoutse asperges maar dan gecombineerd met tete d´agneau van Kempenlam en stroop van witbier uit Oud-Gastel.

Aan de landelijke wedstrijd deden tien koks mee, waarvan de helft uit Zeeland kwam. De competitie vond plaats in restaurant De Zeelandbrug van Piet en Anja Scheermeijer.

Juryleden waren onder meer Fred Dijsselbloem, voorzitter van Euro-Toques Nederland en Ton Fagel van Het Arsenaal in Naarden. De publieksprijs ging naar Tom Lamers van restaurant Het Nonnetje in Harderwijk.