Paul Bocuse lost startschot restaurateursrally

Paul Bocuse lost startschot restaurateursrally

Paul Bocuse lost dit jaar het startschot voor de Rallye des Restaurateurs, een autotocht voor restaurateurs naar Franse wijngebieden. Er doen diverse sterrenchefs mee aan de rit. De start is bij Bocuse's driesterrenrestaurant in Collonges au Mont d'Or in Lyon. Joop Braakhekke's Le Garage was bij de vorige editie in 2009 het startpunt.

Chefs die meedoen zijn onder andere Erik van Loo van Parkheuvel**, Bernard Teesink van De Burgemeester*, Danny Dwarswaard van De Gieser Wildeman*, Edwin van Egmond van de Posthoorn*, de onlangs geridderde John Beeren van de Bokkedoorns**, Harald Hovenkamp van Kaatje bij de Sluis* en Erwin Rozendal van de Beukenhof. Ook Joop Braakhekke behoort weer tot de deelnemers.

De Rallye des Restaurateurs is een initiatief van Sanders Wijnkopers in samenwerking met GaultMillau. De rally wordt eens in de twee jaar gehouden. Dit jaar is de tocht van van 15 tot en met 17 mei en de coureurs bezoeken dit keer een aantal toprestaurants en top wijndomeinen in de Rhône.

Ongeveer 35 Nederlandse restaurateurs doen aan de autotocht mee. De rally wordt via Twitter verslagen door @ericpaulsanders.