Nieuwe chef voor Madestein

Nieuwe chef voor Madestein

Restaurant Madestein in Den Haag heeft officeel een nieuwe chef-kok. Greg Amse heeft de leiding over de keuken. Sinds het vertrek van Dennis Verwey stonden er veel tijdelijke krachten acht de kachel bij Madestein in Den Haag. Madestein Restaurant & Events bestaat al ruim dertig jaar en ligt aan het water in recreatiegebied Madestein.

Amse is de definitieve opvolger van Dennis Verwey. Deze nam al in maart 2013 afscheid van Madestein en vertrok naar Proeflokaal Kade 87 in Rotterdam. De keuken van Madestein werkte daarna met tijdelijke vervangers waaronder Thuan van Hoang. Amse is nu officieel benoemd als chef-kok. Hij werkt sinds november vorig jaar voor het Haagse restaurant.

Restaurant Koesveld

Amse werkte voor zijn komst bij Madestein voor Beachclub Twins. Ook had hij zijn eigen kookstudio Umami en restaurant Koesveld. Amse heeft de kaart van Madestein een metamorfose gegeven, hetgeen heeft geresulteerd in een mix van klassiekers zoals vleesspecialiteit 'Shot of the Day', coquilles en huisgedraaide steak tartaar gecombineerd met seizoensgebonden gerechten.

Amse: 'Na mijn koksopleiding, heb ik op mijn zeventiende restaurant Koesveld overgenomen dat behoorde tot de top 500 restaurants van Nederland. Na deze ervaringen als ondernemer, heb ik mijn eigen kookstudio in Den Haag opgericht onder de naam Umami. Ik werk graag met pure, eerlijke producten waarbij de smaken van ingrediënten de hoofdrol spelen in een gerecht. In de basis ben ik georiënteerd op de klassieke Franse keuken, maar wel op een vernieuwende en hippe manier. Restaurant Madestein had al diverse mooie klassiekers op de kaart staan. Ik heb enkele nieuwe specials aan de kaart toegevoegd zoals vleesspecialiteiten uit de Mibrasa houtskooloven.'