Hotelleverancier laat hoteliers alleen betalen per bezette kamer

Hotelleverancier laat hoteliers alleen betalen per bezette kamer

Blue Wave, leverancier van reinigingssystemen, hygiëneconcepten en hotel supplies, introduceert hun concept 'Pay Per Room'. Hotels kunnen daarbij guest supplies afnemen op basis van fluctuerende bezettingsgraad.

Met Pay Per Room wil Blue Wave inspelen op de groeiende behoefte van de markt naar flexibilisering en hotels de mogelijkheid bieden guest supplies af te nemen voor een vaste prijs per verkochte kamer.

'Doordat het voorraadbeheer wordt afgestemd op basis van bezetting en er alleen betaald wordt wanneer de hotelkamers daadwerkelijk bezet zijn, bespaart de opdrachtgever op investeringskosten en wordt het risico op overschot bij tegenvallende bezettingsgraad geminimaliseerd', stelt Blue Wavedirecteur Ferry van Sluijters.

'Wij constateren dat hotels en andere opdrachtgevers in de hospitality branche te maken hebben met een sterk fluctuerende bezettingsgraad, terwijl niet alle diensten hierop ingericht zijn. Met Pay Per Room bieden wij een hoge mate van flexibiliteit. Wij monitoren het verbruik van guest supplies nauwkeurig waardoor we een optimale begeleiding van het inkoopproces kunnen bieden.'