Revival voor de tulp bij Amsterdamse hotels

Revival voor de tulp bij Amsterdamse hotels

Het Waldorf Astoria, het Amstel, het Hilton, Canal House, het Conservatorium hotel en het Wyndham Apollo Hotel doen in april mee aan de eerste editie van het Tulp Festival in Amsterdam. Samen met bijvoorbeeld het Rijksmuseum en Eye zorgen deze hotels voor 500.000 bloeiende tulpen in de binnenstad.

Vanaf 1 april staan er ruim vijfhonderdduizend tulpen in bloei in het centrum. Dan begint de eerste editie van het Tulp Festival. Doel van dit festival is de tulp weer zichtbaar maken in het Amsterdamse straatbeeld.

'Amsterdam heeft de naam van een tulpenstad, maar ik kreeg vaak te horen dat die tulpen helemaal niet te zien zijn. Daarom begon ik het Tulp Festival,' vertelt initiatiefneemster Saskia Albrecht.

De wens van tuinontwerpen Albrecht is uiteindelijk voor elke Amsterdammer een tulp te planten. Dit in navolging van het tulp festival in Istanbul, waar jaarlijks meer dan 14 miljoen tulpen door de gemeente worden geplant, net zoveel als het aantal inwoners.

Stadsdelen Noord, Zuid en Centrum doen mee aan het festival. Net als bijna alle musea
Alle tulpenbollen zijn in het najaar geplant. Als alle bollen uitkomen staan er 539.281 tulpen in bloei. 'Je weet natuurlijk nooit wanneer de tulpen die in zijn geplant gaan bloeien. Daarom duurt dit festival een maand. We hebben ook 100.000 tulpen in potten geplant.'