Casper Westerveld geïnaugureerd als SVH Meestergastheer

Casper Westerveld geïnaugureerd als SVH Meestergastheer
v.l.n.r.: Casper Westerveld, Hanneke Westland, Eduard van der Toolen en Léon IJpelaar

Casper Westerveld (34) is geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Westerveld is Maître van sterrestaurant Vinkeles  (The Dylan Amsterdam).

Veel vaste gasten en diverse SVH Meesters woonden de inauguratie bij, evenals zijn zichtbaar trotse ouders. Op het zonovergoten terras zagen zij hoe collega en chef-kok Dennis Kuipers de versierselen uitreikte aan Westerveld. Kuipers, die sinds 2003 de titel SVH Meesterkok draagt, vertelde zich vereerd te voelen met deze taak en trots te zijn dat Vinkeles nu een van de tien restaurants in Nederland is waar twee SVH Meesters werkzaam zijn.

Enthousiasme overbrengen
Westerveld heeft erg veel zin om zijn titel verder uit te dragen. Hij hoopt dat hij zich daarmee nog meer kan inzetten voor de nieuwe generatie én daarbij nog meer resultaat kan behalen. Verrijking en delen van kennis vindt hij heel belangrijk. Hij doet dat op zijn werk, door kennis van de gerechten en wijnen te delen, maar is ook nauw betrokken bij het ROC van Amsterdam. Westerveld: 'Er komen regelmatig studenten langs om te zien, proeven en ruiken hoe het is in een hotel-restaurant als het onze. Ook ga ik naar de school om mijn verhaal te doen. Ik wil ze bewust maken van wat het vak inhoudt en het plezier en enthousiasme dat wij als team hebben op hen overbrengen. Gastheerschap betekent voor mij gastenplezier, hard werken, ambitie en veel plezier in het werk. Het mooie van ons vak is dat we elke dag met andere gasten in aanraking komen. Geen dag is hetzelfde.'

SVH Meesterproef
Westerveld slaagde op 21 april voor zijn SVH Meesterproef. De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Léon IJpelaar (sterrestaurant FG Foodlabs in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).