Yoko Ono ontwerpt kopjes voor illy

Yoko Ono ontwerpt kopjes voor illy

Voor de nieuwste kopjes in hun Art Collectie werkte illy samen met niemand minder dan Yoko Ono. Het helen van wat gebroken is en het koesteren van hetgeen dat niet gebroken mag worden, vormen het uitgangspunt van de collectie.

De Yoko Ono illy Art Collectie bestaat uit zeven espressokopjes en schoteltjes. De zes ‘gebroken’ espresso kopjes, waarvan de scherven gelijmd zijn met gouden kleur, vertegenwoordigen gebeurtenissen die de wereld hebben veranderd.

In haar eigen handschrift heeft Ono de gebeurtenissen - waarvan sommigen haar persoonlijk hebben geraakt - opgeschreven, inclusief datum en plaats en eindigt met de woorden ‘... and mended in 2015.

Het zevende kopje, de ‘Unbroken Cup’, is wit zonder scheuren of herstelde breuklijnen met daarop de tekst: ‘This cup will never be broken as it will be under your protection’.

Illy Art Collectie

Sinds 1992 hebben inmiddels al meer dan 70 bekende kunstenaars hun ontwerp op het porseleinen kopje van illy mogen maken. Het Italiaanse koffiemerk wil met de Art Collectie een combinatie laten zien van kunst en koffie.

Sinds de jaren ‘60 heeft Yoko Ono haar stempel gedrukt op de internationale kunstindustrie met karakteristieke activiteiten op het gebied van kunst, muziek, feminisme en anti-oorlog activisme.