International Whisky Festival Den Haag volledig uitverkocht

International Whisky Festival Den Haag volledig uitverkocht

Het International Whisky Festival, dat van 13 tot en met 15 november plaatsvindt in Den Haag, is volledig uitverkocht. Tijdens het event kunnen liefhebbers en kenners in de Grote Kerk diverse whiskys proeven en hun kennis er over opvijzelen. Ook worden de Dutch Whisky Awards 2015 weer uitgereikt.

Het International Whisky Festival is in 2000 door de Scotch Single Malt Whisky Society in het leven geroepen om whisky te promoten bij het grote publiek. Dit jaar is er voor het eerst een slijtersvergunning verleend door de gemeente Den Haag, waardoor er in de speciale whisky-shop ook flessen gekocht kunnen worden. Naast tientallen standhouders zullen er ook proeverijen en masterclasses zijn.

Dutch Whisky Awards 2015

Ook worden traditioneel de Whisky Awards 2015 uitgereikt. Deze zullen worden uitgereikt in zes categorieën:

  • Beste Schotse Single Malt Whisky geturfd
  • Beste Schotse Single Malt Whisky niet geturfd
  • Beste Blended Whisky
  • Beste niet Schotse whisky
  • Independent Bottlers
  • Distillery Releases

Uit de top zes whisky’s van iedere categorie worden via een blind tasting door een panel van deskundigen de keuze bepaald van de beste whisky in iedere categorie. Het International Whisky Festival vindt plaats van 13 tot en met 15 november in de Grote Kerk in Den Haag. Ondanks dat het uitverkocht is kunnen leden van de International Whisky Society altijd nog kaarten bestellen.