De Zalm eerste restaurant met wijn van slechts één wijnhuis

De Zalm eerste restaurant met wijn van slechts één wijnhuis

Brasserie-bar De Zalm in Gouda heeft de allereerste wijnkaart in Nederland die geheel uit wijnen van één wijnhuis bestaat. Alle wijnen die De Zalm schenkt, komen van Domaine Laroche.

Ondernemer Mark Maree heeft zijn zaak subtiel gestileerd met materialen en meubels van Laroche, in samenwerking met wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen.

De Zalm is ingericht met de Laroche uitstraling, het personeel heeft meerdere trainingen gevolgd en de wijnkaart bevat uitsluitend Laroche wijn uit Frankrijk (Chablis en Pays d'Oc IGP), Chili (Valle de Casablanca, Valle de Colchagua en Valle del Maipo) en Zuid-Afrika (Stellenbosch en Western Cape), iets wat uniek is in Nederland.

Flagship restaurant

‘Het idee is ontstaan tijdens één van onze bezoeken aan Laroche in Frankrijk’, zegt Maree, samen met Victor Schuwer eigenaar van Brasserie-bar De Zalm. ‘Laroche biedt ons een brede range wijnen uit diverse continenten. Wij zijn natuurlijk ontzettend trots dat wij het eerste Laroche ‘flagship' restaurant in Nederland zijn.’

De Europese exportmanager Guillaume Peu en Naretha Ricome, manager van het Laroche Estate in Zuid-Afrika waren voor de lancering vorige week speciaal naar Nederland afgereisd.

Ook maakten zij van deze gelegenheid gebruik een nieuwe range Laroche wijn uit Zuid-Afrika aan te kondigen.