Rob Kerkhoff prolongeert titel Dutch Brewers Cup

Rob Kerkhoff prolongeert titel Dutch Brewers Cup

Rob Kerkhoff heeft op Amsterdam Coffee Festival met succes zijn titel verdedigd in de strijd om de Dutch Brewers Cup 2016, het NK filterkoffie zetten. Hij won het in de finale van zeven anderen.

Rob Kerkhoff, die sinds december bij Keen Coffee werkt, heeft op Amsterdam Coffee Festival de Dutch Brewers Cup 2016 gewonnen, en daarmee zijn titel geprolongeerd. Hij mag in juni naar het WK in Dublin.

Bij de Dutch Brewers Cup strijden acht deelnemers om de titel, waarbij het draait om wie de beste filterkoffie zet. Een strijd waar de deelnemers op zoek gaan naar de beste koffie, het juiste brandprofiel en een passende zetmethode om zo een topkoffie te presenteren.

Kerkhoff gebruikte een Pacamara Natural uit Colombia, van de Farm Las Margaritas. Een koffie met veel zoetheid, ronde body en cleanliness en in de smaak kenmerken van kersen, bruine suiker, rum-rozijnen, cacao en papaja.

Hij gebruikte voor het bereiden de Phoenix70, een vernieuwende zetmethode van Saint Anthony uit Salt Lake City.  De Phoenix70 werkt met een conisch filter, dat in twee metalen ringen vrij hangt. Hierdoor wordt de doorstroming niet belemmerd en zal het filter aan het einde niet verstoppen. Ook zorgt het hoge filter, met een hoek van 70 graden (vandaar de naam) dat water een langere weg aflegt en zo meer smaak kan opnemen.

Kerkoff, die eerder werkte bij Babo Koffie en in 2013 met The Village in Utrecht op de eerste plek eindigde in de Misset Koffie Top 100, nam het in de finale op tegen zeven anderen. De finalisten:

  • Rob Kerkhoff, Keen Coffee
  • Kasper Nelissen, Koffiestation
  • Gerben Engelkes, Black&Bloom
  • Martijn Engels, Koffie Leute en Gutenberg
  • Bram Princen, Blommers Coffee Roasters
  • Drikus Semmelink, Semmelink Koffie en Thee
  • Jasper Uhlenbusch, Coffee Company
  • Wouter Andeweg, Bocca

De wedstrijden op de derde editie van het Amsterdam Coffee Festival, in de Westergasfabriek, worden georganiseerd door SCAE Nederland.