Merlijn van der Krogt (chef-kok, ex Kasteel Woerden) en Justus Brasem (gastheer/sommelier, ex The Jane) realiseerden twee dromen; een eigen restaurant en een unieke op maat gemaakte barbecue The Beast. ‘We hebben veel gehad aan adviezen van oud-collega’s en leveranciers’, vertelt Van der Krogt. ‘Dat, stevig onderhandelen en de buurt betrekken bij een crowdfundingactiezonder rente, maakte onze droom Terroir mogelijk’, zegt Brasem. De champagne heeft inmiddels meer dan 60 ambassadeurs opgeleverd, die bij inleg boven de €100 een eigen steakmes op naam, vermelding op de bbq en levenslang 10 procent korting op de rekening krijgen. Duurzaamheid staat bij de heren hoog in het vaandel. Alle vleesdelen worden benut. Zelfs de botten worden, nadat er bouillon van is getrokken, gebruikt in een creatief bloemstukje op de tafel.
Cijfers
30 Bloemstukjes met bot staan op tafel
80 Couverts binnen
9480 EURO binnengehaald met crowdfunding
62 Ambassadeurs
60 Maanden voor huurkoop meubilair met oude eigenaar
Steakhouse Terroir - Slachthuislaan 31 - Leiden
steakhouse-terroir.nl