De IJssalon van Breda - Bon Appetit opent deuren

De IJssalon van Breda - Bon Appetit opent deuren

In Breda opent vrijdag 22 april 'De IJssalon van Breda - Bon Appetit'. De zaak komt uit de koker van de succesvolle ondernemers Edwin en Kim van Es, bekend van cafetaria Bon Appetit in Rijsbergen.

In de 440 m2 grootte zaak aan de Vlaszak 2 zijn 48 soorten ijs, gezonde salades, verse smoothies, gebak, 18 verschillende soorten tosti’s, koffie en versgebakken broodjes verkrijgbaar. ‘Dit is een genietwinkel. We verkopen hier beleving’, aldus Edwin van Es over zijn nieuwe zaak. ‘Als je binnenkomt moet je een wow-gevoel hebben'.

IJslaboratorium
In de ruim opgezette zaak is de lange vitrine met 48 kleurrijke ijssoorten de blikvanger. Achterin de zaak is het ijslaboratorium gevestigd, een grote glazen ruimte waar het ijs vers wordt gemaakt. Gasten in de zaak kunnen met eigen ogen zien hoe het ijs door vakkundig personeel wordt gemaakt. Omdat het glas niet helemaal tot aan het platform loopt, kunnen gasten genieten van de geur en geluid uit het ijslaboratorium. Achter het ijslaboratorium zijn grote voorraadcellen geplaatst.

Het interieur van de zaak is stoer en eigentijds. ‘Dit is de trend over 5 jaar’, vertelt Edwin van Es. ‘We hebben inspiratie opgedaan op een designbeurs en moderne elementen laten terugkomen zoals het behang, de lampen en de kleurstelling.’ Voor de zaak is een terras ingericht met een loungebank en tafels met stoelen. Daar kunnen tot zo’n 50 gasten plaatsnemen en genieten van hun ijs, broodje of andere lekkernij.

De cafetaria Bon Appetit in Rijswijk behoort al jaren tot de beste van Nederland. In oktober 2014 werd het bedrijf door Snackkoerier uitgeroepen tot Cafetaria van het Jaar.