Marcel van der Kleijn* wint Gouden Pollepel

Marcel van der Kleijn* wint Gouden Pollepel

Marcel van der Kleijn heeft met zijn nieuwste restaurant Oogst de Gouden Pollepel gewonnen. Dit is de jaarlijkse restauranttest van het Algemeen Dagblad/Haagsche Courant. In de top drie staat ook Bit Grill & Café dat ook van Marcel van der Kleijn is.

Oogst is een half jaar open en bevindt zich aan de Denneweg in Den Haag en telt 38 couverts. Het restaurant scoort een 8,4. Zilver is er voor Cottontree Mer (8,2). Dit is het restaurant dat voorheen door het leven ging als Seinpost* van chef Gert-Jan Cieremans. Drie zaken volgend op de derde plek, allen met een score van 8,1 punten; Bit Grill & Café (ook van Marcel van der Kleijn), Burrata en Ruisenor.  

Patron-Cuisinier Marcel van der Kleijn, tevens eigenaar van Restaurant Calla's* en BIT Grill & Café lanceerde zijn nieuwste concept, Oogst, eind 2015 in het pand aan de Denneweg, waar voorheen Restaurant Maxime zat.

Gasten betalen 19 euro voor driegangen, en elke volgende gang kost 9 euro. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met producten uit de regio en de groenten, kruiden en eetbare bloemen komen uit moestuin ‘Laantje Voorham’ van Arie en Ans Voorham.