Europa's hoogste schommels geopend op A'Dam Toren

Europa's hoogste schommels geopend op A'Dam Toren
Foto: Facebook A'dam Toren

Burgemeester Eberhard van der Laan en initiatiefnemer Sander Groet hebben donderdag Europa's hoogste schommels op het observatiedek van 'horecaflat' A'Dam Toren in Amsterdam geopend. De attractie is onderdeel van A'dam Lookout.

Over The Edge is een schommel met in totaal vier zitplaatsen op bijna 100 meter hoogte. Gezekerd in een veiligheidsbeugel kunnen bezoekers op grote hoogte over de rand van de uitkijktoren schommelen. De schommels worden hydraulisch aangestuurd, met de mogelijkheid om zelf mee te schommelen.

A'DAM toren

De A'DAM Toren is de voormalige Shelltoren op de Noordoever van het IJ, tegenover Amsterdam Centraal Station. In de toren zijn diverse restaurants, een club, een hotel en kantoren van bedrijven binnen de muziekindustrie. A'dam Lookout is gevestigd op de bovenste twee verdiepingen van de A'dam toren met een binnen en buiten observatiedek met een prachtig 360 graden uitzicht over de stad. Entreeticket voor A'dam Lookout kost €12,50. Bezoekers die willen schommelen hebben een apart ticket nodig voor Over The Edge. Deze attractie is nog tot en met 1 september gratis, daarna kost het €5,00 per schommelrit.