Stelende Butler Huis ter Duin voorlopig op vrije voeten

Stelende Butler Huis ter Duin voorlopig op vrije voeten

De voormalig persoonlijk assistent van de eigenaar van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk die jarenlang juwelen stal van hotelgasten, is voorlopig op vrije voeten gesteld en gaat weer op zoek naar een baan in de horeca.

Marcel J. uit Noordwijk gaat voorlopig wonen bij zijn ouders in Terneuzen en hoopt in Zeeland snel een baan te vinden in de horeca, zo meldt De Telegraaf vrijdag. Volgens J's advocate wil hij met dat salaris, zijn slachtoffers voor een deel schadeloos stellen.

Vrije voeten

Donderdag besliste de rechtbank in Den Haag tijdens een tussentijdse zitting om hem voorlopig op vrije voeten te stellen. Dit in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de stafzaak. Het Openbaar Ministerie was van mening dat de verdachte tot die tijd vast moest blijven zitten, vanwege het gevaar op herhaling. Daarnaast vreest het OM dat de butler getuigen beïnvloedt.

Juwelen

De persoonlijk assistent roofde vooral juwelen van in het hotel logerende familie en vrienden van de eigenaren. Van de persoonlijke gasten van de hotelfamilie kreeg de verdachte regelmatig dure juwelen in handen, om in de kluis te bewaren of bij een juwelier te laten reinigen. Vervolgens liet hij de diamanten en andere edelstenen in de armbanden of colliers vervangen door goedkoop glas en verkocht de edelstenen. In de loop van tien jaar heeft hij zo voor honderdduizenden euro’s in eigen zak gestoken.