Programma Gault&Millau Theater op Folie Culinaire

Programma Gault&Millau Theater op Folie Culinaire

Restaurantgids Gault&Millau heeft een eigen paviljoen op Folie Culinaire, het exclusieve evenement voor de internationale gastronomie dat op 10 tot en met 12 oktober gehouden wordt in MECC Maastricht.

In het Gault&Millau Theater zijn er workshops en demonstraties van toonaangevende Limburgse chefs. Daarnaast biedt het een podium aan aanstormende talenten die strijden om de Award voor de Talentvolle Chef van het jaar 2017. In het Gault&Millau Theater wordt de top van de Beaujolaiswijnen gepresenteerd en is de verkiezing van de beste Limburgse wijn op het Proefschrift Concours Limburgse wijnen. Verder zijn er verschillende (wijn)proeverijen.

Talentvolle chefs

Maandag 10 oktober is het zover. De genomineerden voor de Award Talentvolle Chef van het jaar 2017 presenteren zich in het Gault&Millau Theater aan de jury. Het zijn: Thijs Meliefste (Meliefste, Wolphaartsdijk), Jonathan Zandbergen (Merlet, Schoorl), Arturo Dalhuisen (The White Room, Amsterdam), Bas van Kranen (De Leuf, Ubachsberg) enThomas d’Hooghe (Hemelrijk, Hulst). De professionele jury staat onder leiding van Jan van Lissum, directeur en hoofdredacteur van Gault&Millau Nederland. Verder bestaat deze uit Chris Naylor (Vermeer), Richard van Oostenbrugge (Bord’eau), Noël Vanwittenbergh (Ciel Blee), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve) en Hans van de Meebergh (journalist).

Workshops en demonstraties

Limburgse chefs scoren goed in de restaurantgids van GaultMillau. De finesses van hun kookkunst kun je zien, proeven en beleven in het Gault&Millau Theater. Elke middag zijn er workshops en demonstaties. Jeroen Raes (Rozemarijn, Maastricht), Jeroen Trimbos (Jerome, Valkenburg) en Michael van Geffen (Infiniti, Wahlwiller) zijn enkele bekende namen die op dit podium hun vakmanschap tonen.

Wijntheater

Vinologen, sommeliers, wijnkenners en -leveranciers ontmoeten elkaar in het Gault&Millau Theater. Om te proeven, van elkaar te leren en bij te praten. Daar is op maandag ook het 2e Concours des Grands Beaujolais-Pays-Bas en de verkiezing van de beste Limburgse wijn tijdens het Proefschrift Concours Limburgse Wijnen. Niet alleen de jury maar ook de makers proeven daar blind hun wijnen. Maar er zijn ook proeverijen met bijvoorbeeld een Frans of een Italiaans thema. Of je ontdekt er de wijnen die werden geproefd bij de 32e editie van de Grand Prix St Hubert, de oudste blindproefwedstrijd in de Benelux.

Info

Het Gault&Millau Theater maakt deel uit van Folie Culinaire, het evenement voor de internationale gastronomie dat op maandag 10 tot en met woensdag 12 oktober wordt gehouden in MECC Maastricht. Gault&Millau is onderdeel van The Wine & Food Association.
Het volledige programma van het Gault&Millau Theater vindt u hier.