Restaurant Ayla is eclectische mix van culturen

Restaurant Ayla is eclectische mix van culturen

Met een mediterraanse kaart voor shared dining, bijzondere aperitivo's en alle dagen van de week open wordt Ayla de hotspot om te ontbijten, lunchen, dineren of gewoon een drankje te doen voor de Rotterdammers.

Op de, voorheen wat schimmige plek, op de hoek van de Kruisplein en West Kruiskade hadden de eigenaren ooit in een afbraakpand een andere try-out die zijn tijd ver vooruit was; De Ontbijtbar. ‘Van De Ontbijtbar wisten we altijd al dat het tijdelijk was’ vertelt Nikki van Dijk. ‘Onze horizon die we samen met de gemeente hadden was dat Ayla op deze plek zou komen. Uiteindelijk zijn we blij dat het allemaal wat langer geduurd heeft. Zo hebben we nog veel kunnen bijleren.’

Huiselijke sfeer en de basisspirits van Rutte

Het team van Ayla bestaat uit ervaren vakmensen die met passie streven om elk bezoek tot een beleving te maken. De keuken, onder leiding van Hette Hettema, serveert culinaire hoogstandjes in de vorm van tapas, geïnspireerd op de Mediterrane keuken. Bij Ayla gaat het om huiselijke sfeer en persoonlijke service. Met de basisspirits van Rutte (een jenever, gin en wodka) maakt het barteam unieke eigen sterke dranken. Van een whisky geïnfuseerd met geitenboter tot een gin met rozenwater en gedroogde munt.  Snelle service is het handelsmerk, een cocktail heb je binnen 5 minuten op tafel en een gerecht binnen 10 minuten. Reserveren in deze grote zaak (150 couverts en straks nog 100 couverts buiten) is niet mogelijk.

Eclectische mix van culturen

Chef Hette Hettema, voorheen Zwethheul (**) en Joëlia (*), hanteert een snel wisselende kaart met mediterrane gerechtjes die allemaal in porties voor vier personen geserveerd worden. De inrichting van de hand van Mehdi Le Mair bevat leuke elementen van verschillende culturen en heeft met teksten op de muren en graffiti een beetje een underground karakter. Roeland Flierman van Mess omschrijft het als een 'eclectische mix met invloeden uit Casablanca, Beiroet, New York en Barcelona'. Mehdi le Mair (FG Foodlabs, The Suicide Club) ontwierp een betoverende smeltkroes van culturen. Nagenoeg elk onderdeel in Ayla is handgemaakt door kunstenaar Joost Goudriaan en zijn team, Niels Bakkerus en Studio Olivier.