Michelin 2017: Eerste Michelinster voor Bolenius: 'Oh echt? We zitten midden in de lunch'

Michelin 2017: Eerste Michelinster voor Bolenius:  'Oh echt? We zitten midden in de lunch'

Het team van Bolenius was de grote afwezige tijdens de Michelinpresentatie in het DeLaMar theater in Amsterdam waar het restaurant haar eerste Michelinster kreeg. Chef-kok Luc Kusters reageert aan de telefoon: 'Oh echt, ik zit midden in de lunch', vertelt hij lachend.

'We wilden graag aanwezig zijn', zegt de gastheer. 'Maar het gaat hier allemaal gewoon door. De gasten reageerden hier heel leuk en de telefoon staat roodgloeiend. Fantastisch nieuws!'

Bolenius

Het restaurant is gelegen tussen de kantoorgebouwen en architectonische woontorens op de Amsterdamse Zuid-As. Tussen deze moderne gebouwen heeft het strak gestylde restaurant een verfrissende en hedendaagse uitstraling. Eigenaren Luc Kusters (chef-kok) en Xavier Giesen (gastheer) omschrijven de keuken van Bolenius als ‘Nieuw Amsterdams’.     

Het restaurant werd eerder door We’re Smart World uitgeroepen tot één van de 25 beste groenterestaurants ter wereld. Bolenius werd in 2015 door Gault Millau al verkozen tot Beste Groenterestaurant van Nederland.

Moestuin

Luc Kusters heeft een 120m2 grote moestuin waar hij een deel van zijn dagverse groenten en kruiden oogst. Hij geeft groenten een even groot podium als vis en vlees en maakt het verschil met specifieke bereidingen en technieken.’Onlangs bereidde Kusters voor Misset Horeca zijn lente signature dish.

Xavier Giessen van Bolenius werd vorig jaar door GaultMillau verkozen tot Gastheer van het Jaar GaultMillau 2016. De jury roemt hem om zijn altijd vrolijke lach. ‘Hij is aardig zonder show.’