Thom van der Heide van Elevé* naar Van der Valk hotel Leeuwarden

Thom van der Heide van Elevé* naar Van der Valk hotel Leeuwarden

Thom van der Heide, voormalig eigenaar van sterrestaurant Frouckje State in Rijperkerk en nu gastheer van Elevé* in Leeuwarden, gaat werken voor het nieuwe Van der Valk-hotel Leeuwarden. Hij wordt general manager.

Thom van der Heide, voormalig eigenaar van sterrestaurant Frouckje State in Rijperkerk en nu gastheer van sterrestaurant Elevé in Leeuwarden, gaat werken voor het nieuwe Van der Valk-hotel Leeuwarden.

Van der Heide wordt de general manager van het hotel dat najaar 2017 opent, zegt hij tegen Misset Horeca. ‘Mensen noemen het een opmerkelijke transfer.’

Van der Heide is voor zijn nieuwe functie benaderd door Martin Matser, van de Matser groep, eigenaar van het nieuwe Van der Valk-hotel. ‘Het is voor mij natuurlijk een mooie uitdaging om aan het bewind te staan van een geheel nieuw hotel en er een ziel in te brengen. Maar het doet ook wel een beetje pijn om weg te gaan bij Elevé*.’

Zijn opvolger bij Elevé is Afif Boughammoura, deze gastheer heeft onder meer gewerkt bij Lauswolt en Kwartier Noord in Katlijk.

Het nieuwe Van der Valk hotel krijgt 115 kamers, een a la carte restaurant, een restaurant met live cooking, een lounge met fleswerkplekken, bar, wellness, fitness en vergaderzalen. Het is in handen van de Matser Groep, tot deze groep behoren ook  Van der Valk in Sneek, Wolvega, Emmeloord, Haarlem, Purmerend en nu dus ook Leeuwarden.

Ander niveau

Over het verschil in niveau tussen Van der Valk en sterrestaurant Elevé is Van der Heide duidelijk: ‘Zeker weten een ander niveau. Maar ook bij Van der Valk willen we die warme deken zijn voor gasten. Ze ontvangen met persoonlijkheid en warmte. De gasten zijn er onze sterren. We gaan een herkenbare keuken hanteren met een heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Het niveau van de keuken moet hoger zijn dan de prijs. Met alle respect voor sterrestaurants, maar voor heel veel gasten hebben ze een te hoge drempel. Of dat nu klopt of niet, voor veel mensen is het idee dat het te duur is reden om niet te gaan.’

Thom van der Heide

Thom van der Heide was eigenaar van Frouckje State en ging met de nieuwe eigenaar, Westcord Hotels, in de zomer van 2013 mee van Rijperkerk naar Leeuwarden; echter niet meer als ondernemer maar als f&b manager en gastheer.

WestCord Hotels verhuisde Frouckje State naar de bovenste verdieping van het WTC Hotel in Leeuwarden en doopte het om tot Elevé. Van Michelin mocht de ster op de nieuwe locatie blijven.

Nieuw team samenstellen

Het nieuwe Van der Valk hotel opent over ongeveer een half jaar. Van der Heide begint echter al op 1 februari. Hij wordt gm en begint met het samenstellen van een geheel nieuw team. ‘Hij zoekt nog een chef, een sous, zelfstandig werkend koks, bedieningsmedewerkers, f&b manager, front office medewerkers en kamermeisjes.’

Leestips:
Westcord Hotels nieuwe exploitant Frouckje State*

Eleve* neemt ster van Frouckje State mee naar Leeuwarden

Van der Valk werkt aan 14 nieuwe hotels

Impressies van het nieuwe Van der Valk hotel: