Heineken Hoek: sloopvergunning 7 maart voor de rechter

Heineken Hoek: sloopvergunning 7 maart voor de rechter

De afgegeven sloopvergunning voor Heineken Hoek in Amsterdam is dinsdag 7 maart onderwerp van een rechtszaak. Deze heeft de Vereniging van Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) aangespannen tegen de gemeente. De VVAB wil dat de vergunning wordt ingetrokken.

De rechter doet zes weken na de zitting uitspraak over de kwestie van de sloopvergunning van Heineken Hoek. De VVAB procedeert ook tegen de nieuwbouwplannen van de markante horecalocatie in Amsterdam. Aanvrager van beide vergunningen is pandeigenaar Caranse. Nieuwe exploitant van de Heineken Hoek na de herbouw wordt Won Yip. Heineken zit nog tussen beide partijen.

Heineken hoek misset horeca
Heineken Hoek nieuwe stijl

De sloopvergunning voor Heineken Hoek – waarvan de exploitatie nu nog ligt bij Bert van der Leden van IQ Creative – is al afgegeven op 11 april 2016. De nieuwbouw kreeg groen licht van de gemeente op 29 november vorig jaar.

Sloopvergunning Heineken Hoek

De gemeente Amsterdam wil geen inhoudelijk reactie geven op de vraag wat er gebeurt als de sloopvergunning daadwerkelijk van tafel wordt geveegd. ‘Over lopende zaken doen we geen uitspraken,’ laat Hendriekje de Jong, woordvoerder stadsdeel Centrum desgevraagd weten aan Misset Horeca.

Het lijkt er nu in ieder geval op dat de Heineken Hoek nieuwe stijl waarover Won Yip eerder sprak met Misset Horeca niet in 2018 gerealiseerd zal zijn vanwege de vertraging door de rechtszaken.

Bekijk hier de plannen van pandeigenaar Caransa, Heineken en de architect MVSA. Deze laatste partij won een in 2011 uitgeschreven wedstrijd voor nieuwbouw van de Heineken Hoek.