Het foodtruckseizoen gaat weer beginnen. Nadat er de afgelopen jaren tientallen food- en wijnfestivals werden georganiseerd, is er sinds een paar jaar echt sprake van een landelijke doorbraak. Foodtrucks zijn ook in de catering niet meer weg te denken. Iris Heerkens en Linde van der Wel zijn de exploitanten van de allereerste en vooralsnog enige elektrisch aangedreven foodtruck van het land, Watt. Zo'n exemplaar wil elk cateringbedrijf wel.
Missie: mensen terug aan tafel en meer mvo
Food is Friend is ook in beweging. Clement en Barbara van der Werf hebben FoodRoute in het leven geroepen, waarbij verse maaltijden worden thuisbezorgd. Ze hebben een missie: mensen weer terug aan tafel krijgen, samen genietend van een maaltijd zónder telefoon en iPad.
Ook bij Beijk Catering bruist het. Eind dit jaar opent de Groningse cateraar de eerste TGI Friday’s op Hoog Catharijne én Chef Serveert wordt geïntroduceerd. Het concept van Chef Serveert staat voor kwaliteit, betrokkenheid, regionaal, trots, belevenis, plezier en genieten. ‘Catering in een horecabeleving’, zeg maar. Opvallend detail: minder gezonde keuzes zijn hoger geprijsd.
Essent beweegt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Medewerkers van het bedrijf kunnen lunchen in een speciaal bedrijfsrestaurant dat gerund wordt door talenten met een beperking. Het energiebedrijf heeft samen met bedrijfscateraar Appèl uit ’s-Hertogenbosch en Cello uit Vught het horecaconcept Happiness ontwikkeld.
Marjon Prummel is hoofdredacteur van Misset Horeca en Misset Catering.