Eerste internationale Taste Summit in Maastricht

Eerste internationale Taste Summit in Maastricht

Op 12 juli 2017 vindt voor het eerst een internationaal congres over smaak en proeven plaats. Taste Summit wordt georganiseerd door Peter Klosse. De Hogere hotelschool Maastricht staat die dag geheel in het teken van 'Deliciousness'.

Specialisten en grote namen uit de hospitality industrie van over de hele wereld komen tezamen om hun visie over het belang van smaak en proeven met elkaar te delen. Gastronomie, de wetenschap van smaak en proeven, bewijst hét ​​instrument te zijn voor succes. Het is de sleutel naar gasttevredenheid en onmisbaar in het beïnvloeden van het eetgedrag van de gast.

Taste Summit heeft interessante line up

De line up van de Taste Summit bestaat uit nationale en internationale sprekers.  Het programma duurt van 9.00 uur tot 17.00. Deelnemers kunnen zich ook registreren voor een extra internationale belevings ochtend op 13 juli met onder andere een bezoek aan Rungis Parijs en een lunch bij Moët & Chandon in Epernay. Het programma op donderdag wordt gehost door Hans Steenbergen (Food Inspiration Magazine) en bevat onder andere lezingen van de volgende key note speakers: Michiel Bakker (Global director of Google Food), Prof. Charles Spence (Oxford University), Sara Roversi & Nick Difino (Future Food Insitute – Bologna), Charles van Goch (Mise en Place), Milan Arandelovic (Hilton Worldwide) en Paul Pairet (Ultraviolet – Shanghai)

Smaakprofessor Peter Klosse

Dr. Peter Klosse (Apeldoorn, 1956) komt uit een gezin met veel belangstelling voor gastronomie. Zijn ouders waren de grondleggers van Restaurant De Echoput in Hoog Soeren. In 1967 had het restaurant al één Michelinster en in totaal heeft het restaurant 36 jaar lang een Michelinster gehad. Peter Klosse is in zijn carrière vooral op zoek naar de wortels van de gastronomie. Het heeft geleid tot de oprichting van de Academie voor Gastronomie en het schrijven van meer dan vijftien boeken. Centraal staat het Smaakstijlen-concept waarop hij in 2004 promoveerde aan de Universiteit van Maastricht aan de faculteit Gezondheidswetenschappen. Sindsdien staat Peter Klosse bekend als ‘smaakprofessor’.