Koffie Top 100 2017: Publieksprijs naar Doppio Joure

Koffie Top 100 2017: Publieksprijs naar Doppio Joure

Babbels Lunch & Koffie in Gennep kwam met een weergaloze eindsprint nog heel dicht bij Doppio Espresso Joure in de strijd om de Publieksprijs, maar kon de Friese vestiging van de koffieketen nèt niet voorbij. Doppio Joure wint met ruim 10 procent van de dik 11.500 uitgebrachte stemmen de Publieksprijs in de Misset Koffie Top 100 2017.

Niet eerder zagen we een winnaar van de Publieksprijs zó actief in het werven van stemmen via social media. De Jourense vestiging van Doppio Espresso heeft 1100 likes op Facebook, stuurde al bijna 800 tweets naar ruim 1100 volgers op Twitter en plaatste 130 berichten voor 250 volgers op Instagram.

Ondernemer Jelle-Sjouke Stoker en zijn team plaatsten sinds de stembussen voor de Publieksprijs open waren regelmatig filmpjes en foto’s op Facebook, Instagram en Twitter waarin ze hun volgers vroegen te stemmen. Onder de stemmers werd een maand lang een professionele espressomachine van Solis voor thuis verloot.

Ook weet het team BN’ers aan zich te binden om stemmen te werven. Zo betuigden de schaatsers van Team LottoNL-Jumbo, waaronder Sven Kramer, door te stemmen de vestiging steun in hun ‘strijd om het goud’ toen ze tijdens een trainingsrondje op de fiets even bijkwamen op het terras.

Bekijk hier de complete ranglijst Koffie Top 100 2017...

Het geheim van Doppio Espresso

Wie naar de lijst met winnaars kijkt, moet concluderen dat Doppio Espresso als keten de gouden formule voor gastloyaliteit gevonden heeft. In zes jaar tijd is de Publieksprijs vijf keer gewonnen door een Doppio-vestiging: in 2012 (de allereerste editie) door Doppio Hilversum, de afgelopen drie edities door Doppio Amsterdam VU.

In totaal werden dit jaar ruim 11.500 stemmen uitgebracht via Facebook, waarvan bijna 10 procent naar Doppio Espresso Joure is gegaan. Op de tweede plek staat Babbels in Gennep, dat een heel knappe eindsprint maakte en Doppio nog bijna van de eerste plek wist te stoten. Het verschil was uiteindelijk enkele tientallen stemmen. Nummer drie De Tuynkamer volgt op gepaste afstand.

Eindstand Publieksprijs 2017

Positie Bedrijf Plaats
1 Doppio Espresso Joure Joure
2 Babbels Gennep
3 De Tuynkamer Hoorn
4 East57 Amsterdam
5 Jans Delft Delft
6 Karins koffie & broodjes Axel
7 Stadsbierhuys de Waag Doesburg
8 Trambaan8 Oosterwolde
9 Gastrobar Post Dordrecht
10 Bij Frouke Doorn
11 Hotel Nobel Ballum
12 T&Espresso Raamsdonksveer
13 In de vergulde lampet Dordrecht
14 Lieveling Driebergen
15 Prego! Bavel
16 Luciano's ijssalon wassenaar
17 Koffiehuis Utrecht
18 Pelican Rouge Amsterdam
19 Koffie bij Kaatje Halfweg
20 Issimo / Hilton Amsterdam

Meer Publieksprijs Koffie Top 100: