Sandton Eindhoven Centre vernieuwd

Sandton Eindhoven Centre vernieuwd

In 2004 was Eindhoven Centre de eerste vestiging van de collectie karakteristieke Sandton hotels op bijzondere locaties. Het centraal gelegen Eindhovense stadshotel met vergaderruimtes staat, na een grondige vernieuwing, model voor de eigentijdse generatie Sandton Hotels.

In het vernieuwde hotel Sandton Eindhoven Centre zijn verschillende functies tot één geheel gesmeed en is het serviceniveau naar een hoger plan getild. Ontwerpbureau Studio HIP creëerde op de begane grond een moderne open ruimte met een centrale ontvangstbalie en bar, restaurant en loungegedeelte, waar gasten 24/7 een hapje en drankje kunnen nuttigen.

Het interieur heeft een warme uitstraling, met opvallende wandbekleding, houten vloer, open haard, loungebanken en fraaie designaccenten.

Het medewerkersteam is getraind om gasten in deze ambiance te ontvangen en te bedienen. Elke medewerker heeft de rol van gastheer en kan gasten inchecken, maar ook het all day dining menu serveren.

Vaste gasten blijven in huis

Hotelmanager Bram Bijnen merkt het positieve effect van de vernieuwingen: 'Wij zijn in deze open setting met multifunctionele medewerkers in staat de service op een hoger niveau te brengen. Gasten reageren enthousiast; zij zien meteen wat we te bieden hebben en maken ook gretig gebruik van de voorzieningen. Veel vaste gasten blijven nu in het hotel voor een zakelijke afspraak en eten hier in plaats van buiten de deur.'

De centrale Lounge & Bar met open keuken biedt 24/7 service. Gasten kunnen zelf een keuze maken uit barsnacks uit de buffetkast, ontbijt en lunch worden in buffetvorm gepresenteerd. Medewerkers serveren borrelhappen en het all day dining menu, met vijftien lokaal geïnspireerde slow food gerechten.

Ruimtelijkheid bij Sandton Eindhoven Centre

Vanuit de centrale Lounge & Bar is een open verbinding gemaakt naar de vernieuwde zalen, die door materiaalgebruik en meubilair eenzelfde warme uitstraling hebben als het lobby/loungegedeelte. De zeven zalen zijn voorzien van state-of-the-art apparatuur en kunnen worden ingezet voor meetings van 10 tot 100 personen.

De 75 hotelkamers in Sandton Eindhoven Centre omvatten long stay appartementen, comfortkamers en 26 nieuwe Deluxe kamers. Bijnen: 'Gasten waarderen de ruimtelijkheid van de nieuwe kamers en extra voorzieningen zoals een Nespresso-apparaat. Het ontwerpbureau heeft op een slimme manier de compacte ruimte benut, door toepassing van transparante materialen en een open kastenwand met functionele details.'