Geert-Jan Vaartjes gaat koken in Vietnam

Geert-Jan Vaartjes gaat koken in Vietnam
Geert-Jan Vaartjes

De Nederlandse chef Geert-Jan Vaartjes gaat koken in Vietnam. Hij wordt vanaf april executive chef van het Anantara Hoi An Resort aan de oostkust van Vietnam. Vaartjes kookt al bijna vier jaar in het buitenland, bij het Outrigger Beach Resort op Mauritius.

In 2014 vertrok de chef met partner naar Mauritius waar hij bij Outrigger Beach resort & spa de rechterhand werd van de Nederlandse topchef Jerry Bastiaan. Een jaar later werd Vaartjes zelf executive chef. Pieter van der Hoeven, de general manager van her resort zei over deze promotie: ‘Met chef Geert-Jan Vaartjes aan het hoofd van de keukenbrigade zullen we onze gasten verrassen met een grote variëteit aan gerechten van een niveau dat niet vaak gezien wordt in Mauritius’.

'Werd er eerder veel gebruik gemaakt van uit Europa ingevlogen specialiteiten, nu zal volgens Van der Hoeven in de diverse restaurants van het Outrigger Mauritius de nadruk liggen op het gebruik van verse, lokale producten,' aldus Van der Hoeven.

Chef Geert-Jan Vaartjes

Voor zijn vertrek naar zonnige oorden werkte Geert-Jan Vaartjes zeven jaar als chef-kok bij het restaurant van Bilderberg Landgoed Lauswolt – De Heeren van Harinxma - in het Friese Beetsterzwaag.

Hij kon toen al bogen op ervaring opgedaan bij De Librije in Zwolle (drie Michelinsterren) en bij De Bokkedoorns in Overveen (twee Michelinsterren).

Geert-Jan Vaartjes meldt zijn transfer op Facebook. 'Verdrietig om dit prachtige eiland, wat ons heel veel heeft gebracht te verlaten maar ontzettend blij met deze nieuwe uitdaging en prachtige kans gaan we naar Vietnam. Natuurlijk gaat het gezin mee. Tussendoor nog een paar weken vakantie in Nederland waar we hopen zoveel mogelijk mensen nog even te zien.’

Meer transfers restaurant