Vincent van Riet wordt maître bij Bord'Eau Amsterdam

Vincent van Riet wordt maître bij Bord'Eau Amsterdam

Vincent van Riet wordt per 1 februari de nieuwe maître van restaurant Bord'Eau in hotel De L'Europe in Amsterdam. Van Riet is nu nog maître bij restaurant De Vrienden van Jacob* van Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort.

‘Ik ben erg blij om weer in de hoofdstad te mogen werken. Het gevoel is goed en ik denk dat ik een goede klik heb met de nieuwe chef-kok van Bord'Eau: Bas van Kranen', laat Vincent van Riet weten aan ChefsFriends.nl. Van Riet werkte in het verleden al samen met de nieuwe executive chef van hotel De L'Europe, Tjaco van Eijken.

'Ik ben benaderd of ik wilde praten', vertelt Vincent van Riet aan Misset Horeca. 'Ik heb Bord'Eau altijd al een fantastisch mooi restaurant gevonden. Heb een goed gesprek gehad en wil deze kans met beide handen aangrijpen.' Van Riet woont zelf in Almere. 'Santpoort ligt niet naast de deur. Daar heb ik destijds bewust voor gekozen, maar Amsterdam is dan wel dichterbij.'

Vincent van Riet gaat Kevin Man vervangen bij Bord'Eau. Man gaat met Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot mee naar restaurant 212.

Bas van Kranen naar Bord'eau

Chef Bas van Kranen gaat op zijn beurt Richard van Oostenbrugge opvolgen bij het tweesterrenrestaurant Bord’Eau in Amsterdam. Van Kranen, werkzaam bij De Leuf, kondigde daar zijn vertrek in februari 2017 al aan met de plannen voor een eigen zaak. Tegen Misset Horeca zegt Bas van Kranen dat hij door Richard van Oostenbrugge gevraagd is om naar Amsterdam te komen. ‘Ik was op dat moment al heel ver met een locatie in Eindhoven en zei in eerste instantie ook dat hij net te laat was. Een half uur later heb ik teruggebeld; even praten kan altijd,’ lacht Van Kranen. ‘Soms loopt het gewoon anders. Maar dit is zo gaaf, dat kon ik niet laten lopen. Samen met Marcel Bonda en andere onmisbare krachten uit het Bord’Eau-team gaan we iets moois neerzetten. Iets eigens. Bord’eau is echt de uitdaging die ik nodig heb.’

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot

Samen met zijn souschef Thomas Groot zet Richard van Oostenbrugge een punt achter het hoofdstuk Bord’Eau in Hotel de l’Europe in Amsterdam. De twee gaan volgend jaar samen een klein restaurantje, genaamd 212, beginnen aan de Amstel.

Lees hier het uitgebreide interview dat Misset Horeca recent met Richard van Oostenbrugge had: Richard van Oostenbruggge tegen de stroom in