Pascal Jalhay weer weg bij hotel Eric Toren

Pascal Jalhay weer weg bij hotel Eric Toren
Pascal Jalhay in Bougainville in aanbouw.

Pascal Jalhay vertrekt als signature chef van restaurant Bougainville in hotel TwentySeven. Dit super-de-luxe hotel van Eric Toren bevindt zich op de Dam in Amsterdam. Tim Golsteijn blijft aan en neemt de taken van Jalhay over.

Hotelier Eric Toren bevestigt het vertrek van Pascal Jalhay tegenover Misset Horeca. ‘Het klopt,’ beaamt Toren. ‘We werken nog aan een persbericht. Maar Jalhay vertrekt als signature chef.’ Half november 2017 ontving Bougainville haar eerste gasten wat betekent dat Jalhay al na minder dan zes maand draaien vertrekt.

De hotelier benadrukt dat er geen ruzie is maar dat het te maken heeft met verwachtingsmanagement. ‘Mensen hadden de verwachting dat Pascal hier altijd was. Dat is niet zo. Dat zou onbetaalbaar zijn. Het is uiteindelijke een klein restaurant, met 45 zitplaatsen.’

‘Die aanwezigheid is ook niet gebruikelijk bij signature chefs. Hij heeft ons geweldig geholpen met de start, de ontwikkeling van het menu en het op poten zetten van de keuken. Tim Golsteijn – die de dagelijkse leiding over de keuken al had – neemt de taken van Jalhay over. Pascal en ik hebben gezamenlijk besloten het stokje geheel aan Tim over te dragen.’

Pascal Jalhay was naast zijn rol bij TwentySeven/Bougainville ook nog werkzaam voor cateraar Marfo. Dit laatste blijft hij doen.

TwentySeven

TwentySeven verwijst naar het huisnummer, nummer 27 op de Dam waarin het hotel is gevestigd. Het hotel heeft zestien suites en dus een restaurant, genaamd Bougainville. De inrichting is super-de-luxe en hiervoor zijn kosten nog moeite gespaard. 

Het restaurant is niet exclusief toegankelijk voor hotelgasten, maar ook voor gasten van buitenaf. Het heeft een 24 uurs-keuken. Op sterniveau. Menu’s en a la carte voor lunch en diner. Lendl Mijnhijmer is er wine director.  Voor gasten die een culinaire beleving in de keuken willen ervaren, is er de exclusieve chef’s table. Gasten die online reserveren doen dat via Formitable.

Twaalf jaar geleden verliet Jalhay de keuken om meer tijd voor zijn gezin te hebben. Zijn kinderen zijn nu 12 en 15 jaar en zoals Jalhay eerder vertelde tegen Misset Horeca kon hij nu zijn ‘culinaire hart weer volgen.’

Meer over Pascal Jalhay

Pascal Jalhay (47) startte op zijn 21ste in restaurant Au Coin des Bon Enfants (Maastricht). Vervolgens vertrok hij naar Scholteshof** in België, restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 sous-chef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam.

Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster. Destijds een unicum van Michelin. Dit was toen nog nooit eerder gebeurd. Jalhay koos vlak daarna voor een carrière buiten de horeca om meer tijd te hebben voor zijn gezin.

Bougainville

De naam Bougainville heeft een persoonlijke link met Pascal Jalhay: ‘De geur van de Bougainville herinner ik me van de bezoeken aan mijn opa en oma in Malaga. Daar hoorde ik alle mooie eetverhalen over mijn thuisland Indonesië. 'Bougainville verzorgt, naast het diner, ook de roomservice en het ontbijt voor de hotelgasten.

>> op de hoogte blijven?