Close the Loop: nieuwe stap green bartending Bluespoon Amsterdam

Met ‘Close the Loop’, willen Bluespoon Bar én Restaurant een nieuwe stap zetten in hun streven naar duurzaamheid. Iedere maand wordt één ingrediënt gekozen dat normaliter weggegooid wordt in de keuken. Dat ingrediënt zal centraal staan in de cocktail van die maand.

Bluespoon Bar is al langer bezig met duurzaamheid, het zogenaamde Green Bartending. Zo vertelde bar manager Agnieszka Rozenska het afgelopen jaar aan Misset Horeca. Zo worden bladeren, sap en de overgebleven schillen van citrusvruchten, overrijp fruit en overgebleven kruiden gebruikt om limonades te maken.

Samenwerking Bluespoon Bar en Restaurant

En nu is daar dus Close The Loop. Een maandelijkse samenwerking tussen Bluespoon Bar en Restaurant, in het Andaz Hotel in Amsterdam. Bar manager Martin Eisma gebruikt daarvoor één ingrediënt dat normaliter weggegooid wordt in de keuken, en maakt daar een cocktail van, voor één maand.

Hierbij werkt Eisma samen met Sander Bierenbroodspot, chef van Bluespoon Restaurant, zodat die laatstgenoemde een passende ‘food-pairing’ kan verzorgen. Ook wordt er samengewerkt met een Nederlands drankenmerk om de storytelling compleet te maken.

Meer over Close The Loop.