Estée Strooker wint HillBilly Contest

Estée Strooker wint HillBilly Contest
Estee Strooker

'Masterchef'-winnaar Estée Strooker won de HillBilly Contest. Deze kookwedstrijd was onderdeel van de vierde editie van het gastronomische evenement ChefsRevolution. Strooker ging naar huis met een Big Green Egg XXLarge t.w.v. € 5.995,-.

Aan de hand van de voorinschrijving voor de HillBilly Contest worden de kandidaten geselecteerd. Deze kandidaten gaan met een landkaart van de wijde regio op pad. Op deze locaties gaan de kandidaten ingrediënten verzamelen die zij uiteindelijk in het menu gaan verwerken om vervolgens aan de jury.

De deelnemers aan de HillBilly Contest startten op zondag 9 september om 12.00 uur. Iedere deelnemer ontving een wedstrijdmap, waarin onder meer een landkaart zat met daarop een selectie van leveranciers, producenten en wildplukplekken in een straal van ongeveer 60 kilometer rondom De Librije. Er stonden 6 Mercedes Benz A klasses ter beschikking met chauffeur om de deelnemers en hun assistenten rond te rijden. De opdracht is om bij deze leveranciers, producenten en boeren ingrediënten af te halen en om 16.30 uur terug te zijn bij De Librije.

Voorbereiding

De deelnemers hadden anderhalf uur de tijd om technisch aan de twee gerechten te werken en alle voorbereidingen te treffen. Hierbij mogen zij alle apparatuur van Librije’s Atelier gebruiken. Vervolgens gaan alle producten in de koelbox en worden veilig opgeborgen. Op maandag 10 september werden deze koelboxen ’s middags naar een ponton op de BOERenmarkt XL
gebracht. Op dit ponton hadden de deelnemers en hun assistent nog twee uur de tijd om de twee gerechten voor 4 personen te bereiden op een Big Green Egg Large met diverse accessoires.

Strooker en haar souschef Chantal Touzani maaktentwee gerechten. Het voorgerecht bestond uit drie bereidingen van pompoen met paddenstoelen uit de regio. Het hoofdgerecht bestond uit een combinatie van kalfslever en rivierkreeft met een crème van gerookte appel en asperge.

Deelnemers aan deze editie: Mike & Jim Cornelissen (Rijnzicht, Doornenburg), Takis Panagakis (Elea, Rijswijk), Estée Strooker (‘t Amusement, Arnhem), Jef van den Hout (The French Connection, Amsterdam), Jermain de Rozario (De Rozario, Helmond) en Jean Thoma (Sjuuteeänjd, Schinnen)