Vier Nederlandse chefs in top-50 Best Chef Awards 2018

Vier Nederlandse chefs in top-50 Best Chef Awards 2018

Liefst vier Nederlandse chefs staan dit jaar genoteerd in de top-50 van de Best Chef Awards 2018. De lijst is maandag 1 oktober onthuld in Milaan. In 2017 stond slechts één Nederlandse chef in de lijst.

Jonnie Boer, Nick Bril, Syrco Bakker en Joris Bijdendijk wisten allen dit jaar een plek in de top-50 te bemachtigen in  'The Best Chef Awards 2018'. Jonnie Boer, De Librije, Zwolle, staat met plek 5 het hoogst genoteerd, gevolgd door Nick Bril van The Jane in Antwerpen op plek 15, Syrco Bakker van Pure C in Cadzand op 31 en Joris Bijdendijk van Rijks Restaurant op plek 48.

Nederland in Best Chef Awards

Van de Nederlandse chefs staat Jonnie Boer dus het hoogst genoteerd. De driesterrenchef van De Librije in Zwolle staat zelfs in de top-5, die verder gecompleteerd wordt door Björn Frantzén, Frantzén, Stockholm, Zweden (4), David Muñoz, Diverxo, Madrid Spanje (3), Rene Redzepi, Noma 2.0, Kopenhagen, Denemarken en de nummer 1: Joan Roca van El Celler de Can Roca in Girona, Spanje.

Een opvallende stijging van het aantal Nederlandse chefs in de top van de Best Chef Awards. In 2017 stond alleen Nick Bril in de top-50 en stonden Jonnie Boer en Syrco Bakker bij de onderste 50 van de top-100. Joris Bijdendijk debuteert dit jaar in de lijst. De chef van Rijks Restaurant komt binnen op plek 48 en weet dus in zijn eerste jaar direct een top-50 notering neer te zetten.

Overige Nederlandse chefs

In totaal zijn er 350 chefs opgenomen in de lijst. Buiten de top-50 staan de volgende Nederlanders in de lijst:

foto's: Ivo Geskus