Bjorn Stukje wordt nieuwe chef Restaurant HFSLG in Bosch en Duin

Bjorn Stukje wordt nieuwe chef Restaurant HFSLG in Bosch en Duin

Bjorn Stukje gaat met ingang van 1 november 2018 koken achter de kachel van restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin. Hij volgt Raoul Meuwese op die per 1 december vertrekt naar Bridges in Amsterdam.

Bjorn Stukje (1986) treedt in dienst bij de HFSLG (De Hoefslag in Bosch en Duin) per 1 november 2018 en volgt hiermee Raoul Meuwese op in de functie van chef-kok. Raoul Meuwese gaat naar Bridges waar hij het culinaire stokje overneemt van Andres Delpeut. Stukje gaat nauw samenwerken met souschef Jasper Dorresteijn die al vijf jaar bij de Hoefslag werkt.

Bjorn Stukje is geen onbekende van De Hoefslag, hij werkte eerder ook al voor het bedrijf. Andere zaken waar hij kookte zijn Karel V in Utrecht en Invini. Hij gaat nu echter als eindverantwoordelijke aan de slag in de keuken waar hij ooit als leerling-kok begon.

Bjorn Stukje

Werken bij De Hoefslag betekent voor Stukje een thuiswedstrijd. Het restaurant dat al ruim 111 jaar bestaat, ligt op een steenworp afstand van de plaats waar hij opgroeide, Zeist.

Zijn komst past in de koerswijziging die HFSLG eerder dit jaar heeft ingezet.

Door de vergroting van de bistro en de vernieuwing van het restaurant is de Hoefslag toegankelijker geworden voor een breed publiek. De bistrogerechten worden gekenmerkt door een klassieke kaart en een aantal huisspecialiteiten die altijd op de kaart staan. In het restaurant (bekroond met een Michelinster) kan Bjorn Stukje nog meer van zijn creativiteit en ambitie kwijt.

Over de Hoefslag

HFSLG, oftewel De Hoefslag is al ruim 111 jaar een culinair begrip in Midden-Nederland. Voor het ontstaan van het huidige restaurant had het gebouw al een lange historie als ‘uitspanning’.

In de periode 1979-1980 en van 1987 tot 2005 had de Hoefslag één Michelinster en in de periode 1981 tot 1986 zelfs twee. Karl van Baggem zorgde er met zijn brigade voor dat Michelin in 2009 de Hoefslag weer een Michelinster toekende. Van 1975 tot 1989 stonden de broers Martin en Gerard Fagel er aan het roer. Sinds juni 2015 is HFSLG onderdeel van BHG.

De Brothers Horeca Groep. BHG is ook verantwoordelijk voor Restaurant Zuiver in Utrecht, The Basket in Amsterdam, The Basket in Utrecht, Belle in Utrecht, Down Under in Nieuwegein, Studio A12 in Utrecht, De Landgoederij in Bunnik en Kasteel Cammingha in Bunnik.