Jubilerend Restaurant 't Kalkoentje lid van Euro-Toques

Jubilerend Restaurant 't Kalkoentje lid van Euro-Toques

Restaurant 't Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu. In dit menu zijn toppers uit de afgelopen 30 jaar opgenomen. Daarnaast is het restaurant van Nico Klaver lid geworden van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland.

Chef-kok en eigenaar van ’t Kalkoentje, Nico Klaver, werd meer dan 30 jaar geleden gestimuleerd om te gaan koken door Paul Fagel. Klaver werkte onder diens hoede in zijn keuken.

Tijdens een jubileumlunch op 8 november 2018 werd ’t Kalkoentje geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland, een vereniging van ambachtelijk werkende koks en de grootste restaurantvereniging van Nederland. Voorzitter Ted Janssen verrichtte de inauguratieplechtigheid, die werd afgesloten door een feestelijke sabrage (het openen van een champagnefles met een sabel) door Officier Sabreur Daam Scharloo samen met Nico Klaver.

Jonge mensen opleiden

Nico Klaver (56): ‘In 30 jaar is ’t Kalkoentje niet alleen regionaal, maar ook landelijk een begrip geworden en daar ben ik heel blij mee. Voor mij betekent ‘de Kalkoen’ plezier in het leven en ontwikkeling, zowel persoonlijke ontwikkeling als van Kalkoeners uit mijn keuken. In 30 jaar heb ik veel jonge mensen mogen opleiden, zoals Arjan Speelman die nu chef is bij Ciel Bleu in Amsterdam en Erwin Storm, eigenaar van De Koning van Denemarken hier in Rhenen. Het voelt goed om volgende generaties iets mee te kunnen geven over goed koken, maar ook over ondernemerschap.’

Toekomst restaurant

Nico Klaver vervolgt: ‘De Kalkoen is klaar voor de toekomst. Een paar jaar geleden heeft het interieur van het restaurant een make-over gekregen, dit jaar is het terras vernieuwd en is de keuken aangepakt, waardoor we nog efficiënter kunnen werken. In 2019 gaat de lounge op de schop, we blijven investeren om onze gasten in de watten te leggen en ze beleving mee te geven.’

Het 30-jarig jubileum van ’t Kalkoentje wordt gevierd met een Jubileummenu waarin diverse Kalkoen-klassiekers zijn opgenomen. Het Jubileummenu is verkrijgbaar tot 1 december 2018 voor de prijs van € 55,- voor 4 gangen, € 65,- voor 5 gangen en € 72,50 voor 6 gangen.

Over ‘t Kalkoentje

Chef-eigenaar Nico Klaver baat zijn Kalkoentje sinds 1988 uit in een 17e-eeuwse boerderij aan de oever van de Nederrijn net buiten Rhenen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Klaver, die zijn kookstijl omschrijft als ‘nonchalante perfectie’, combineert de smaak van de klassieke Franse keuken met nieuwe technieken waarbij de gaarheid van het product voorop staat. ‘t Kalkoentje beschikt over een terras en een  tuin met uitzicht over de Nederrijn en Rhenen.

‘t Kalkoentje is aangesloten bij Euro-Toques Nederland en Culinaire Saisonnier.