Café de 1ste Aanleg en slager bereiden winnende bierworst

Café de 1ste Aanleg en slager bereiden winnende bierworst

De bierworst met Christine Bier uit Heemstede is bekroond met het certificaat 'Goud met ster' tijdens de Slavakto in Utrecht. Deze ambachtelijk bereide kwaliteitsworst is het resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen Keurslager Peter van der Geest en Kees Heger van Café De 1ste Aanleg uit Heemstede.

Beter een goede buur dan een verre vriend. Dat gezegde brengen Keurslager Peter van der Geest en bierspecialist Kees Heger van Café de 1ste Aanleg in Heemstede al jaren lang succesvol in de praktijk. 'Samenwerken op lokaal niveau werpt zijn vruchten af. Kleinschalig ondernemen werkt', vinden beide bevlogen ambachtslieden uit de Raadhuisstraat.

De lokale ondernemers zien de onderscheiding die de Bierworst met Christine Bier deze maand ten deel veel, als een ‘kroon’ op hun jarenlange samenwerking. De worst kreeg het certificaat ‘Goud met ster’ tijdens de Internationale Slavakto Wedstrijden 2018 in Utrecht.

Duurzaam vlees en tripel bier

De onafhankelijke slagersvakjury stelde vast dat de worst ‘van uitstekende kwaliteit’ is ten aanzien van onder meer geur en smaak, vorm en kleur, structuur en uiterlijk. 'Onze gedroogde worst bevat zuivere en eerlijke ingrediënten en geen toevoegingen. De basis zijn duurzaam voortgebracht vlees en Christine Bier met Saazer hop, witte peper, koriander, foelie en lavas', vertellen de vakbroeders. Het Christine Bier is een frisblond tripel bier dat vernoemd is naar de echtgenote van Heger.

Het vakmanschap van Meester Worstmaker Peter van der Geest en het huisgebrouwen Christine Bier van Kees Heger komt samen in deze bekroonde worst: 'Met dit kwalitatieve en unieke product onderscheiden we ons allebei.' Bij zowel Keurslager Peter van der Geest als café De 1ste Aanleg is de bierworst met Christine Bier te koop.

Beste worst met lekkerste huisbier

Beide vakmensen achter deze bedrijven zijn al meerdere malen in de prijzen vallen. Van der Geest draagt de titel ‘Meester Worstmaker’: de hoogst haalbare graad in dit vak. Verschillende vleeswaren van zijn slagershand, zijn bekroond met goud.

Het Christine Bier behaalde in 2003 al het predicaat ‘Lekkerste huisbier van Nederland’ tijdens een vakwedstrijd van het blad Proost! Kastelein Kees Heger is een bier-, wijn- en whiskykenner pur sang en draagt met veel vakkennis van zaken zijn gastheerschap uit.