Kees Hensen: vierde horecabedrijf wordt B&B in Doetinchem

Kees Hensen: vierde horecabedrijf wordt B&B in Doetinchem
Hotel Villa Ruimzicht, Doetinchem.

Kees Hensen, eigenaar van Hotel-Restaurant Villa Ruimzicht in Doetinchem, sterrestaurant De Strandlodge in Winterswijk en mede-eigenaar van Bib Gourmand-restaurant Lev in Doetinchem, opent een vierde bedrijf. Dit wordt een B&B met 7 tot 9 kamers en een winkel met streekproducten.

De bed & breakfast van Kees Hensen komt in een historische villa die staat aan de Grutstraat in Doetinchem. Er komen zowel kamers als appartementen in de B&B. Ook de naastgelegen ‘walhuisjes’ krijgen een rol als gastenkamer in het project. ‘Van Mien’ (‘van mij’ op z’n Achterhoeks) wordt de naam van de winkel annex horecagelegenheid.

Van Mien is straks van 9 tot 9 open. Gasten kunnen hier ontbijten, lunchen en borrelen. Een volledig restaurant wordt het echter niet, aldus Kees Hensen in Dagblad De Gelderlander. We serveren wel plankjes met lokale producten, maar geen volwaardig restaurant, die zijn er al genoeg in Doetinchem.’

Kees Hensen
Kees Hensen

Van Mien moet bovendien een winkel worden waar verse, lokale producten worden verkocht. ‘Waar je normaal de hele Achterhoek voor door moet, kun je hier allemaal krijgen", zegt Liesette Hensen. De keuken werkt samen met Hotel Villa Ruimzicht en Lev.

De villa heeft een veranda en een tuin van zeventig meter diep, waar een terras komt. Op de verdieping en in de walhuisjes komen zeven tot negen kamers voor bed & breakfast. Daaronder twee gezinskamers met een opkamer en een bedstee. De kamerprijs zal variëren tussen 70 en 90 euro.

Drie ondernemers

Kees Hensen werkt voor dit project samen met Monique Caerteling en Liesette Hensen. Het driestal hoopt dat ze in het voorjaar van 2019 het horecabedrijf kunnen openen. ‘Van Mien’wordt gedraaid door Liesette Hensen (de zus van Kees Hensen) en Monique Caerteling wordt het gezicht van de bed & breakfast.