Yurii Ivanov is Patissier van het jaar GaultMillau 2019

Yurii Ivanov is Patissier van het jaar GaultMillau 2019

Yurii Ivanov mag zich Patissier van het jaar 2019 noemen. De patissier van sterrestaurant Wiesen in Eindhoven werd maandag 3 december in Amsterdam bekroond met die titel door GaultMillau.

'Patissier van het Jaar' is een van de award die dit jaar nieuw in het leven werd geroepen. Het is de eerste gids onder het nieuwe bewind van Godfried van der Lugt, wat een aantal veranderingen met zich meebracht. Waaronder een aantal wijzigingen in de awards. Sterrestaurant Wiesen heeft 16,5 van de 20 punten in de gids van GaultMillau 2019.

GaultMillau: 'Het perfect dessert is een kroon op de maaltijd. De beste chefs worden gedreven door de eeuwige zucht naar verbetering, de zoektocht naar perfectie. Ivanov is hierop geen uitzondering. Nog dagelijks verbetert en verandert hij op zoek naar de ultieme smaken, technieken en composities. Een waar artiest.'

Over restaurant Wiesen

Patron-cuisinier Yuri Wiesen van restaurant Wiesen werd tijdens de presentatie van de Michelingids voor 2015 bekroond met een Michelinster. ‘Dit is echt ongelooflijk. Ik heb al tien keer in mijn arm geknepen om te ontdekken of het wel waar is', zei Yuri Wiesen destijds tegenover Misset Horeca. 'We waren nog nooit bij een presentatie geweest en wilden dat graag een keer meemaken. Inclusief een lunch bij Beluga.’ Tot de naam van de eetgelegenheid tijdens de bekendmaking van de nieuwe sterrestaurants op het grote scherm op het podium verscheen. 'Ik kook hoog op smaak, met verse producten, zonder liflafjes en met goede sauzen.’

Vernieuwde GaultMillau gids 2019

GaultMillau brengt dit jaar in Nederland zijn zestiende gids uit met een nieuw team onder de bevlogen leiding van Godfried van der Lugt. De vernieuwde GaultMillau Nederland gids 2019 is uitgevoerd in kleiner, handzamer formaat en blijft het gehele jaar door in de boekhandel beschikbaar. De gids wordt aangevuld door de GaultMillau website en een gratis te downloaden app. Hij bevat meer dan 700 adressen, waaronder ruim 200 nieuwe ontdekkingen; nieuwe restaurants, maar ook bestaande restaurants die voor het eerst in de gids staan.

Bekijk hier de Absolute Top van GaultMillau 2019>