Bumbu Kitchen (Casper Reinders en Jaimie van Heije) in NH Doelen hotel gesloten

Bumbu Kitchen (Casper Reinders en Jaimie van Heije) in NH Doelen hotel gesloten
Casper Reinders en Jaimie van Heije

Chef Jaimie van Heije en Casper Reinders hebben hun restaurant Bumbu Kitchen in vijfsterren NH Collection Doelen in Amsterdam gesloten. Bumbu Kitchen, geïnspireerd op de Indonesische keuken, ging in maart van dit jaar van start in het Amsterdamse hotel. Van Heije en Reinders waren zelf verantwoordelijk voor de exploitatie.

De dagelijkse leiding van de keuken was in handen van Melle Burger. Op zijn LinkedIn profiel staat nu: 'looking for a new opportunity.'

Reactie NH Hotels

Een woordvoerder van de NH Hotel Groep laat weten dat 'de F&B exploitatie bij NH Collection Doelen was uitbesteed van maart tot en met november 2018. Helaas kwam het restaurantconcept Bumbu Kitchen niet van de grond. De F&B exploitatie is door Tao Horeca Group na overleg aan NH Hotel Group teruggegeven. Op dit moment ligt de focus van het hotel op het serveren van het NH Collection ontbijt aan gasten dat aansluit bij de luxe hotelervaring. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe het lunch- en dinerconcept zal worden ingevuld in 2019. NH Collection Doelen is een belangrijk hotel in ons portfolio in Amsterdam en met deze ervaring en de huidige marktwerking zullen wij gaan nadenken over de volgende stappen.'

Bumbu Kitchen gesloten

Bumbu Kitchen is niet het eerste restaurant dat het niet redt in dit NH Hotel. Eerder moest restaurant Swych al vroegtijdig sluiten. Swych ging in oktober 2016 van start, destijds onder leiding van chef Rudolf Brand. Het sloot in januari 2017 haar deuren weer. Dit restaurant - onder verantwoording van NH - was een voortzetting van het succesvolle pop-up concept Roomservice at Olof’s in de Olofskapel van NH Collection Barbizon Palace. Bij Swych lag het accent op groenten; vlees en vis konden als side-dish worden besteld. Gasten van het hotel kunnen momenteel alleen ontbijten in het hotel.

Bumbu Kitchen kreeg maandag 3 december nog 12 punten van GaultMillau en was daarmee een van de nieuwe adressen in de restaurantgids.

Bumbu Kitchen

Melle Burger

Melle Burger was voor zijn rol bij Bumbu Kitchen chef de cuisine bij Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel. Daarvoor was hij er souschef. Hij werkt al sinds 2012 samen met Van Heije. Ze leerden elkaar eerder kennen in de keuken van Ron Blaauw. Burger werkte ook bij ’t Nonnetje in Harderwijk en bij Restaurant Halvemaan.


> Casper Reinders en Jaimie van Heije gaan restaurant NH Doelen doen

> Melle Burger chef van Bumbu Kitchen

> Binnenkijken bij Bumbu Kitchen