Chefs gezocht: inschrijving voorronde Bocuse d'Or NL 2019 van start

Chefs gezocht: inschrijving voorronde Bocuse d'Or NL 2019 van start
Deense chef Kenneth Toft-Hansen, winnaar Bocuse wereldfinale

De inschrijving voor de voorrondes van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d'Or Nederland is geopend. Maximaal tien kandidaten gaan de strijdt met elkaar aan tijdens de voorronde; de Nederlandse finale is in september 2019 op de beurs Gastvrij Rotterdam.

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 10 kandidaten daadwerkelijk hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de voorronde in het Innovation Center van FrieslandCampina in Wageningen.

De datum voor de voorronde is nog niet vastgelegd, maar wordt gehouden een van de drie volgende data: maandag 27 mei, maandag 3 juni of maandag 17 juni 2019. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Bocuse tot 31 maart 2019.

De best presterende vijf kandidaten in de voorronde gaan door naar de Nederlandse finale die op maandag 23 september 2019 tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. De winnaar van de Nederlandse finale plaatst zich voor de Europese finale in Tallinn (Estland) in 2020.

De deelnemers aan de Nederlandse finale moeten tijdens de wedstrijd laten zien dat ze alle technieken beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en gevoel hebben voor presentatie.

De Nederlandse vakjury - die bestaat uit toonaangevende sterrenchefs en SVH Meesterkoks - beoordeelt de prestaties en wijst de beste kandidaten aan. De wedstrijdopdracht wordt vastgesteld door het bestuur van Bocuse d’Or Nederland.

Producten van Partners

Dit jaar wordt door de deelnemers aan Bocuse d’Or Nederland er verplicht gewerkt met producten van partners van Bocuse d’Or Nederland: Debic, Jan van As, Makro Nederland, Van Drie Groep, Koppert Cress, Delisalm en CHEF.

Bocuse d’Or

Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland.

De wereldfinale van deze culinaire wedstrijd vindt om de twee jaar plaats in Lyon en is in 1987 gecreëerd door de in 2018 overleden Paul Bocuse. In Lyon gaan 24 landen vanuit de 5 continenten de strijd met elkaar aan. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities.

Bereiding van de Deense winnaar van de wereldfinale in Lyon 2019.

Elke twee jaar gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen in de Europese en Wereldfinale.

Bocuse d’Or internationaal is een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks. De grote finale werd in 2019 gewonnen door Denemarken. Lars Drost was de kandidaat die tijdens de Europese strijd Nederland vertegenwoordigde. Hij wist in juni 2018 in Turijn niet door te dringen tot de wereldfinale.

Showstuk Denemarken Bocuse 2019