International Broadcasting Convention (IBC) tot en met 2021 in Amsterdam

International Broadcasting Convention (IBC) tot en met 2021 in Amsterdam

RAI Amsterdam en haar partners hebben opnieuw een contract voor drie jaar gesloten met de grootste media-, entertainment- en technologiebeurs ter wereld, de International Broadcasting Convention (IBC). De beurs blijft hiermee in ieder geval tot en met 2021 behouden voor de stad, wat goed nieuws is voor de horeca, die altijd wel varen bij deze en andere grote beurzen.

RAI Amsterdam verwelkomt sinds 1992 de IBC. Dit prestigieuze evenement trekt jaarlijks zo’n 55.000 bezoekers. Bedrijven van over de hele wereld verzamelen zich ieder jaar in RAI Amsterdam om hun innovatieve producten tentoon te stellen aan het grote publiek.

COO Maurits van der Sluis van RAI Amsterdam is enorm trots op de contractverlening: 'Ik ben enorm trots dat RAI Amsterdam wederom de komende drie jaar de gastheer mag zijn voor IBC. Samen met amsterdam&partners en de zeven grootste meeting hotels in de omgeving zijn we door nauwe samenwerking erin geslaagd deze beurs aan ons te blijven verbinden.’

Met het verhogen van de toeristenbelasting door de gemeente Amsterdam bestond even de angst dat dergelijke grote beurzen zouden uitwijken naar andere Europese congressteden als Wenen of Barcelona. International Broadcasting Convention geeft hiermee een duidelijk signaal af dat een paar procent verhoging van die overnachtingstaks voor de organisatie geen reden is om Amsterdam links te laten liggen.

Win-win voor hotels en de stad

Claudia Wehmeijer, Meetings & Conventions Director van amsterdam&partners vervolgt: 'Door de onderlinge samenwerking kan RAI Amsterdam veel meer capaciteit bieden aan IBC door gebruik te maken van de meeting zalen van hotels in de stad. Een win-win situatie voor de beurs en haar exposanten, RAI Amsterdam, de hotels en de stad. We kijken ernaar uit International Broadcasting Convention in september weer te mogen verwelkomen.’

Impuls voor Amsterdamse ondernemers

Een beurs als IBC biedt een impuls aan de omzet en de werkgelegenheid van bijvoorbeeld hotels, restaurants, OV maar ook musea. Er komen exposanten uit heel de wereld naar Amsterdam maar ook duizenden bezoekers om de nieuwste ontwikkelingen en producten te ontdekken. De media- en technologiebeurs levert Amsterdam jaarlijks zo’n 100 miljoen euro op.

Over IBC

De IBC trekt professionals uit de media en entertainment wereld. De beurs brengt toonaangevende vernieuwers uit de hele industrie samen om zaken te doen, met elkaar in discussie te gaan en om de nieuwste snufjes en ontwikkelingen te tonen en te aanschouwen.

De International Broadcasting Convention bestaat uit een conferentie én beurs. Met het aanbod van meer dan 400 internationale sprekers en 1700 exposanten is het de grootste broadcastshow van Europa. Elk jaar bezoeken bijna 55.000 bezoekers uit meer dan 150 landen dit evenement, dat in 2019 plaatsvindt van 12 tot 17 september.