The Entourage Group van Yossi Eliyahoo breidt uit met Bepita

The Entourage Group van Yossi Eliyahoo breidt uit met Bepita

The Entourage Group van Yossi Eliyahoo breidt op 4 april uit met een nieuw concept, genaamd Bepita in The Food Department van Magna Plaza. Het is het negende concept van The Entourage Group. Bepita is street food geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten.

Op de tweede verdieping van Magna Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam komt The Food Department. Een foodhal met ruim 13 stands, 3 bars en een koffiecorner. Een van de betrokken personen is Laurens van Rooijen. De foodhal in Magna Plaza is straks zeven dagen per week geopend, van tien tot tien. Het gaat om een project van 1100 vierkante meter.

Concepten The Entourage Group

Naast Bepita zijn ook andere concepten van The Entourage Group te vinden op The Food Department, eetkraampjes van The Butcheren Toni Loco., Bij Bepita is het met de handgemaakte en vooral luchtige pitabrood de ster van de show. Deze wordt dagelijks bereid met traditionele technieken. Met een scheutje olijfolie wordt het zachte deeg in een kleioven gebakken tot het goudbruin en glinstert. De pita is een kenmerkende basis van de Midden-Oosterse keuken.

Samen met een verscheidenheid aan handzame pita-maaltijden, biedt het menu ook gerechten als aarais, shakshuka, falafel en sabich, elk met hun eigen opwindende en unieke smaakpalet. Maar ook een variatie aan vegetarische bijgerechten, waaronder baby-bloemkool en zoete aardappelen.

Yossi Eliyahoo van The Entourage Group (c) Fotopersbureau Dijkstra

Over The Entourage Group

The Entourage Group heeft vijftien zaken in haar portefeuille en meerdere in de pijplijn. ‘We openen dit voorjaar een Mr Porter in Barcelona. In Milaan zijn we bezig met een The Duchess, Izakaya én een club.’ Ook zegt hij nog plannen te hebben in Londen en Amsterdam. Over dat laatste zegt Yossi Eliyahoo: ‘Het gaat om een nieuw concept, maar het zit nog in de ontwikkelingsfase. Geen fastfood, maar high-end, met een restaurant, bar en loungegedeelte. De handtekening moet nog worden gezet. Vermoedelijk wordt het over een jaar gelanceerd.’ Veel van Eliyahoo’s concepten zijn gevestigd in een hotel. ‘Hoteliers kunnen hotels opereren, maar zijn niet altijd heel scherp op het concept van hun restaurant’, zei de ondernemer hierover eerder in een interview met Misset Horeca. Eliyahoo werkt nauw samen met EHPC (Europe Hotels Private Collection). Al zijn restaurants die bij een hotel horen, zijn gevestigd in een EHPC-hotel of zusterbedrijf. Liran Wizman, eigenaar van EHCP, is tevens mede-eigenaar van The Entourage Group.

Over Yossi Eliyahoo

De van oorsprong Israëlische Yossi Eliyahoo had als tiener verschillende baantjes in de horeca. Hij startte zijn carrière als zelfstandig ondernemer op 23-jarige leeftijd met een koffiebar in Tel Aviv. Het concept breidde uit naar meerdere vestigingen. Zeven jaar later vertrok hij naar Londen. Hij zette er de keten Chino Latino op en ontmoette er zakelijk partner Liran Wizman. Met hem startte hij The Entourage Group. Dit bedrijf debuteerde in 2008 in Nederland met restaurant, bar & lounge Momo. In oktober vierde het restaurant zijn tienjarig bestaan. Onder The Entourage Group vallen nu de volgende merken: restaurant, bar & lounge Momo, Izakaya Asian Kitchen & Bar, burgerbar The Butcher, sterrestaurant The Duchess, restaurant, bar en lounge Mr Porter, high-end club Mad Fox, nieuw Italian-American style pizzarestaurant Toni Loco, Mumbai streetfood Shirkhan en het nieuwste zusje Bepita Pita Kitchen.

Het concept Izakaya heeft meerdere vestigingen in Amsterdam, Hamburg, München en Ibiza. Amsterdam telt meerdere ‘The Butchers’, maar ook in Berlijn, op Ibiza en binnenkort in Milaan is de burgerbar te vinden. Toni Loco is een relatief nieuwe spruit van The Entourage Group. Traditionele pizza’s worden er geserveerd met een moderne twist. Er worden nieuwe smaken en presentaties geïntroduceerd zoals sesam crust, of een groene pizza.