Miele introduceert innovatieve manier van koken

Miele introduceert innovatieve manier van koken

Miele lanceert de Dialog oven in Nederland: een intelligente oven die de toekomst van het koken zal veranderen. De oven gebruikt als eerste ter wereld een technologie waarmee gerechten worden bereid die niet met een gewone oven gemaakt kunnen worden.

De Dialog oven kan verschillende ingrediënten, zoals vlees, vis of brood, tegelijkertijd perfect bereiden, bakken, verwarmen of ontdooien. Neem bijvoorbeeld een lamsbout met rode paprika, groene asperges en aardappeltjes. Plaats het geheel in de Dialog oven en na 45 minuten komt de lamsbout er sappig en gelijkmatig gegaard uit, met al dente gegaarde groenten en heerlijk zachte aardappeltjes.

Sensorisch bestuurd bevindt de Dialog oven zich elke tien seconden in een parallelle dialoog met elk afzonderlijk ingrediënt. Hierdoor garen alle ingrediënten volledig en gelijkmatig, en niet zoals traditioneel het geval is, van buiten naar binnen. De oven gebruikt een technologie waarmee gerechten worden bereid die niet met een gewone oven gemaakt kunnen worden.

Nieuwe mogelijkheden

De Dialog oven opent een nieuwe wereld van nieuwe mogelijkheden. De oven kan bijvoorbeeld verse vis perfect garen in een blok ijs, zonder dat het ijs smelt . Een luchtige soufflé of versgebakken brood zonder korst zijn eenvoudig in deze oven te bereiden. Bovendien bespaart de Dialog oven veel tijd, zonder kwaliteitsverlies: in 2,5 uur bereid je
een boterzachte pulled pork (70% tijdwinst).

Dialog oven

Het is met de nieuwe Dialog oven en de M Chef-technologie bijvoorbeeld ook mogelijk om zalmfilet half rauw en half gegaard te bereiden. Zo ontstaan twee verschillende gerechten in één.

Officiële lancering

Tijdens de officiële lancering van de Dialog oven op maandag 20 mei in Amsterdam, bereidden sterrenchefs François Geurds (FG restaurant ** ), Onno Kokmeijer (restaurant Ciel Bleu ** ) en Erik van Loo (restaurant Parkheuvel ** ) fantastische nieuwe gerechten uit de Dialog oven.

Dialog oven
Onno Kokmeijer

Erik van Loo: 'De Dialog oven geeft koken een nieuwe dimensie. Of je nu een sterrenchef of hobbykok bent, je kan jezelf weer compleet uitdagen in de keuken en gerechten bereiden die je in een normale oven simpelweg niet kunt klaarmaken.'

Dialog oven François Geurds bereidt zalm in een blok ijs in de oven.[/caption]

De Dialog oven ontving de Red Dot Award (2018) voor Design en is onderdeel van de Generatie 7000: Miele ’s compleet nieuwe lijn keukenapparatuur. De oven is vanaf juni in Nederland verkrijgbaar.

Bekijk deze collectie

Keuken inrichten

Van het kiezen van de juiste apparatuur tot slimme energiebesparingstips en effectief keukenmanagement; in deze collectie staat alles wat je nodig hebt voor een goed geoliede keukenoperatie. Neem een kijkje in de keukens van andere horecaondernemers en laat je inspireren door hun aanpak.