De Waldhoorn winnaar Pubrieksprijs Terras Top 100: 'Actief langs de tafels gegaan'

De Waldhoorn winnaar Pubrieksprijs Terras Top 100: 'Actief langs de tafels gegaan'

'Fantastisch', is de eerste reactie van Cees de Rooij van De Waldhoorn in Otterlo, winnaar van de Publieksprijs van de Terras Top 100. In de laatste week van de stemronde wist het restaurant op de Veluwe een forse eindsprint te trekken en zo naaste belagers Het Rheins in Enter en Brasa in Purmerend in te halen. Hoe deden ze dat?

1946 stemmen haalde het bedrijf binnen, van de in totaal 20.000 stemmen die werden uitgebracht. Met bijna 400 stemmen verschil ten opzichte van de nummer twee, mag De Waldhoorn zich een terechte winnaar noemen.

Prijs verloten

'Aanvankelijk hadden we in de hoek van het terras een statafel staan met daarop een pot waarin mensen een  stem konden achterlaten in de vorm van hun e-mailadres. In ruil daarvoor hebben we een diner voor twee verloot', vertelt Cees de Rooij. 'Echt heel actief waren we er niet mee bezig.' Toen tijdens de eerste tussenstand bleek dat De Waldhoorn in de top 10 stond in de strijd om de Publieksprijs, besloot het er écht voor te gaan. Evenals alle andere deelnemers aan de Terras Top 100 2019, kreeg De Waldhoorn voor de promotie van de Publieksprijs een pakket met onder meer tafelkaartjes opgestuurd. Maar daarnaast liet het bedrijf zich flink gelden op social media.

Langs de tafels

Mede door die inzet stond het bedrijf na het drukke Hemelvaartweekend vierde in de lijst. 'In het Pinksterweekend zijn twee medewerkers langs de tafels tafels gegaan, puur met als doel om email-adressen te verzamelen voor de Publieksprijs.' Daarnaast gaf het bedrijf op social media opnieuw aandacht aan de prijs. Oproepen via Facebook werden massaal gedeeld door gasten en fans van de zaak. 'We zitten in een dorp. Het is dan bizar hoe groot die betrokkenheid is. Heel leuk om te zien.'

In de Terras Top 100

Naast winnaar van de Publieksprijs, bemachtigde De Waldhoorn ook de 43ste plek in de Terras Top 100 2019. En heel veel enthousiaster zagen we juryrapporten niet vaak beginnen. ‘Je merkt dat het terras hier geen bijzaak is, maar hoofdzaak. Constant kan je een beroep doen op de medewerkers. Ze zijn vlot en houden de gasten als een havik in de gaten'', noteerde de vakjury.

Eindstand Publieksprijs Terras Top 100 2019

1 De Waldhoorn, Otterlo
2 Landgoed Het Rheins, Enter
3 Brasa Bar & Kitchen, Purmerend
4 Huize Bloem, Lieren
5 Restaurant Wollegras, Weiteveen
6 Brasserie Kolkzicht, Surhuisterveen
7 Pier 7, Vlissingen
8 Kasteel Maurick, Vught
9 Happen & Tappen bij ’t Scheepje, Harmelen
10 Café-restaurant ’t Veerhuis, Wessem


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.