Zeven Zeeuwse restaurants: eerste gezamenlijke evenement

Zeven Zeeuwse restaurants: eerste gezamenlijke evenement

Zeven toprestaurants uit Zeeland, verenigd in RestaurantZeeland.nl, organiseren hun eerste culinaire evenement. Drie van deze zeven restaurants zijn in bezit van een Michelinster: Vlasbloemeken, Katseveer en Spetters.

De zeven Zeeuwse restaurants

  • ’t Vlasbloemeken* in Koewacht,
  • Spetters* in Breskens,
  • Scherp in Middelburg,
  • Mezger in Domburg,
  • Katseveer* in Wilhelminadorp,
  • De Kleine Toren in Baarland
  • De Gespleten Arent in Middelburg.

BFF Event

De restaurants hebben hun feest gedoopt tot BFF Event, waarbij BFF dit keer niet staat voor Best Friends Forever, maar voor Best Food Friends.

De zeven restaurants ontvangen samen gasten op het station van de stoomtrein Goes-Borsele. Onderweg in de trein krijgen gasten amuses en bubbels. Het eindstation is het daadwerkelijke evenemententerrein, waar gasten creaties van alle deelnemende restaurants geserveerd krijgen.

De middag wordt aangevuld met livemuziek, een Big Green egg demonstratie, een kaasproeverij van Fromagerie Murre, een wijnbar van Herman Wines en koffie met lekkers van Ticho Yerseke.

Krachten bundelen

Tijdens de eerste deelnemersbijeenkomst van restaurantzeeland.nl ontstond al direct het idee om gezamenlijk evenementen te organiseren. ‘We hadden allebei de wens eens iets te organiseren met de stoomtrein’, vertellen Jelle Capelle (De Kleine Toren) en Jessica van der Weel (Katseveer).

‘Onze collega’s waren meteen enthousiast en zo hebben we gezamenlijk besloten dit als eerste evenement te organiseren’.

Eind 2018 kwamen de restaurants al samen en richtten ze RestaurantZeeland.nl op waar ieder een eigen plek heeft. Bij de oprichting was ook Kees Visser betrokken met Restaurant Bij Kees. Zijn deelname is gestopt. Visser stopt in oktober met zijn restaurant en gaat elders als chef aan de slag. Restaurant Spetters van Laurent Smallegange  is begin 2019 toegetreden.